Valul de aer polar a ajuns în România. Ce ne așteaptă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/09/2018, 13:24
Valul de aer polar a ajuns în România. Ce ne așteaptă
România trece de la vara direct la primele ninsori

În România a ajuns de aseară un aer polar, iar vremea s-a schimbat dramatic. Valul a cuprins vestul și nordul țării, urmând să se întindă pe tot teritoriul. Prognoza meteo anunță că temperaturile sunt în scădere în zilele ce urmează. Apare bruma, iar precipitațiile se vor arăta sub formă de lapoviță și ninsoare. Vremea se răcește, în special în zonele de munte unde vor fi și ninsori.

Intensificarea vânturilor demonstrează că în sfârșit toamna își face apariția. Zonele de sud, est și centru ale teritoriului vor suferi schimbări drastice ale temperaturilor. Cerul va fi variabil în toată țara, cu unele înnorări accentuate. Se arată averse în unele părți ale României, descărcări electrice și vânturi mai puternice. Rafalele vor fi de 60-70 km/h, iar la munte de peste 80-90 km/h.

Prognoza meteo în țară

Vremea în toată țara arată că teritoriul va fi sub un cer variabil, iar vântul va avea intensificări la cote reduse în zona Moldovei și în Dobrogea. Maximele prognozate sunt între 18 și 28 de grade Celsius, iar minimele vot fi cuprinse între 6 și 16 grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât normalul perioadei în jumătatea de nord-vest, unde vor fi între 12 și 18 grade Celsius. Determinarea apariției brumei va fi din cauza temperaturilor minime de 2  grade Celsius. Din fericire, sub aspectul ploilor, vremea se va ameliora. Carpații Meridionali și zona Moldovei vor fi cele mai afectate de valul de aer polar.

Ciclonul polar Ali

Ciclonul de aer polar a ajuns în România ieri, 23 septembrie, iar evoluția acestuia va continua până pe 26 septembrie. Fenomenele aduse sunt: intensificări ale vântului și răcire accentuată. Răcirea vremii va fi în jumătatea de nord-vest a țării, iar mai apoi se va resimți puțin câte puțin în toată țara. Valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade Celsius mai scăzute decît normalul perioadei primei luni de toamnă

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×