Val de demisii în Pro România. Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, printre cei care părăsesc partidul lui Victor Ponta. Reacţia acestuia

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 17:46
Val de demisii în Pro România. Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, printre cei care părăsesc partidul lui Victor Ponta. Reacţia acestuia
Victor Ponta, trădat de colegii din Pro România. Val de demisii în partidul său. Sursa foto: hepta.ro

Tensiunile izbucnite în ultimele zile  au culminat joi după-amiază cu un val de demisii în Pro România, printre cei care care au părăsit partidul lui Victor Ponta numărându-se Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin. De altfel, acesta din urmă și-a anunțat oficial plecarea printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, publicând totodată și lista completă a celorlalți colegi care au decis să-i urmeze exemplul. Victor Ponta a anunţat ulterior că demisionarii se vor alătura PNL.

Daniel Constantin pleacă din Pro România. Îl urmează Sorin Cîmpeanu și mai mulți lideri ai organizațiilor județene

Noi, semnatarii acestei declarații, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroși oameni politici cu experiență nu acordau șanse mari acestei inițiative. Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credință, de la simpli votanți, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex și complicat în care a stagnat politica românească.

Am inițiat și realizat acest Proiect cu oameni care, în primul rând, au renunțat la ambițiile personale și la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluție politică de centru pentru România. Este vorba de un Proiect politic în care toți ne-am regăsit pe deplin și pe care l-am conceput în așa fel încât să reprezinte o parte importantă a intereselor cetățenilor români, atât în planul politicilor publice propuse, cât și în plan ideologic.

Bunele intenții însă, uneori, nu sunt de ajuns. Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, în timp, proiectele și strategiile pe care le propunem să prindă contur. Iar aici, dificultățile apar, de multe ori, acolo unde te aștepți mai puțin. Astfel, în viața politică, sunt momente în care anumite delimitări și decizii trasează intențiile politicienilor.

Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție, schimbându-se doctrina și idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepții ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici și măsuri care să pună pe primul loc libertatea și drepturile cetățenilor, dar care includ totodată și aspectele sociale.

De aceea, rămânând fideli ideilor și valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulți dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar și colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înțeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus”, a scris Daniel Constantin.

Lista completă a demisionarilor din Pro România:

  • Daniel Constantin – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
  • Sorin Mihai Cîmpeanu – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
  • Mircea Banias – Deputat, Vicepreședinte PRO Romania şi Coordonator Constanța
  • Damian Florea -Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov
  • Liviu Balint – Deputat, Coordonator Sălaj
  • Georgian Pop – Deputat
  • Răzvan Mitu – Fondator, Vicepreședinte PRO România și Coordonator București
  • Cristian Cosmin – Fondator şi Vicepreședinte PRO România
  • Raluca Haliţ – Fondator PRO România, Coordonator Tineret București
  • Georgică Dumitru – Coordonator Dâmboviţa
  • Marius Sanfirişcă – Coordonator Hunedoara
  • Silvian Dan – Coordonator Olt
  • Gigi Danuț Feţeanu – Coordonator Sibiu
  • George Manciu – Coordonator Sector 2
  • Letiţia Stoian – Coordonator Sector 4
  • Dan Marian – Coordonator Sector 5

Demisionarii din Pro România precizează că vor forma în continuare „o echipă puternică”, dornică să se implice activ în procesul de reformare a societății românești. Totodată, Daniel Constantin susține că decizia luată în cursul acestei zile trebuie interpretată ca un gest de consecvență față de valorile asumate de-a lungul timpului.

Reacţia lui Victor Ponta

Victor Ponta a avut o reacţie pe contul de Facebook ca urmare a demisiilor masive din partidul său şi a precizat că cei care au plecat din Pro România vor merge la PNL.

”Le mulțumesc foștilor noștri colegi pentru tot ce am realizat împreună în ultimii ani în politică / le respectăm decizia de a se alătura PNL și sperăm să influențeze în bine actul de Guvernare – dar majoritatea covârșitoare a membrilor Echipei ProRomania dorim să rămânem pe propriul nostru drum.

ProRomania merge mai departe că un proiect alternativ de modernizare a politicii de Centru Stâng , pro european și pro dezvoltare , în egală măsură critic la adresa PNL și PSD! Suntem ProRomania și ținem doar cu România”, a transmis Ponta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×