Daniel Constantin pleacă din Pro România și ar putea intra cu un alt coleg în PNL

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 08:49
Daniel Constantin pleacă din Pro România și ar putea intra cu un alt coleg în PNL
Daniel Constantin și Victor Ponta, la cuțite. Sursa foto: reporteris.ro

Aventura în Pro România s-a terminat pentru prim-vicepreședintele formațiunii lui Victor Ponta. Daniel Constantin și-a anunțat demisia după scandalul iscat în interiorul partidului pentru felul în care au acționat foștii pesediști la votul de învestire al guvernului Orban. Ieri, Ponta și Tudose, cei doi foști premieri pesediști, și-au aruncat săgeți pe Facebook depășind orice dovadă de diplomație.

Daniel Constantin pleacă din Pro România după scandalul iscat

De fapt, așa cum anunțase Ponta, parlamentarii Pro România care au trădat vor fi sancționați, iar Daniel Constantin este unul dintre cei care pleca oricum. Micul partid desprins din PSD trece printr-o criză de proporții, iar fostul premier Ponta pare să fie tot mai contestat de ceilalți membri. Mai mult, pe lângă Constantin, se pare că și fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, ar fi dispus să treacă în tabăra puterii și să intre în PNL.

„Am văzut și eu comunicatul, dar e un gest irelevant. În biroul executiv sunt 5 membri, dintre care 2 suntem deja suspendați, eu și Sorin Cîmpeanu, ceilalți 3 nu vreau să îi pun într-o situație delicată. Ieri, într-o discuție cu Victor Ponta i-am spus că nu vreau să pun partidul într-o situație delicată. Dacă el consideră că trebuie să ne strângem mâna și să mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie să facă alte gesturi. Ca atare, în prima ședință îmi voi prezenta demisia ca un gest de onoare și de asumare a lucrului pe care l-am făcut, pe care îl consider corect politic și pentru țară”, a declarat Daniel Constantin pentru Digi 24.

Tudose versus Ponta, meciul momentului

Mihai Tudose a scos ieri artileria grea din seria atacurilor la adresa lui Ponta, pe care îl acuzase că ba vrea să plece la alt partid, ba vrea să rămână în Pro România pentru a se bucura de anumite privilegii, mai ales de banii de europarlamentar. Tudose l-a întrebat ieri pe Ponta,  prin intermediul Facebook, dacă tot pentru privilegii a trecut și soția lui, Daciana Sârbu, de la PSD la Pro România, căci și ea e eurodeputată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×