Se scindează Pro România. Mihai Tudose îl atacă pe Victor Ponta și îi cere demisia: „Are exact școala lui Dragnea”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 11:30
Se scindează Pro România. Mihai Tudose îl atacă pe Victor Ponta și îi cere demisia: „Are exact școala lui Dragnea”
Mihai Tudose și Victor Ponta nu se mai înțeleg. Partidul Pro România s-ar putea rupe. Sursa foto: ziariștii.ro

Partidul Pro România e la un pas de implozie asta din cauza războiului care se duce între foștii premieri social-democrați, Mihai Tudose și Victor Ponta. Tudose îi cere lui Ponta demisia din partid, după ce a fost acuzat că a trădat la votul de învestire a cabinetului Orban. Mai mult, Tudose compară politica pe care o duce Ponta cu cea a lui Liviu Dragnea, liderul PSD condamnat la închisoare cu executare pe 27 mai.

Mihai Tudose îi cere demisia lui Victor Ponta

Mihai Tudose susține că Victor Ponta a negociat în nume propriu, fără să discute cu forurile statutare ale formațiunii politice desprinse din PSD. Brăileanului nu i-au picat bine amenințările lui Ponta, care a anunțat că vor zbura din funcții și chiar din partid toate acele persoane care au votat partidul Pro România.

Tudose îl compară pe Ponta cu Dragnea tocmai din cauza accesului de furie al celor doi, care ajung de fiecare dată la aceeași soluți: dat afară oamenii neconvenabili din partid. Liderul Pro România a amintit de excluderea lui Marian Neacșu din PSD, după ce acesta a îndrăznit să nu i se supună lui Liviu Dragnea.

„Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente… nu au fost convocate. Am avut în schimb, ca reper absolut, opinia liderului…. Care acum spune public că dă afară fondatorii partidului (care ocupă și primele poziții de conducere în partid). Dragnea l-a exclus din PSD pe secretarul general Marian Neacșu acuzându-l că negociază cu Orban…. (acuzație nefondată, nedovedită, de un ridicol extrem)”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

„Nu ai vrea să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm”

„Nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm….”, a scris Tudose. „Are exact școala lui Dragnea”, a mai spus liderul Pro România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×