Val de aer cald în România. Temperaturile ajung din nou la valori anormale

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 18:07
Val de aer cald în România. Temperaturile ajung din nou la valori anormale
ANM anunță vreme neobișnuit de frumoasă pentru acest sfârșit de februarie. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională a transmis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar veștile sunt cât se poate de bune, mai ales pentru cei care își doresc să aibă parte de temperaturi neobișnuit de mari în ultima parte a iernii calendaristice. Ei bine, finalul lunii februarie ne va aduce vreme mult mai frumoasă decât ne-am fi așteptat, datorită unui val de aer cald care va traversa cea mai parte a teritoriului.

Sfârșitul lunii februarie vine cu temperaturi de până la 16 grade Celsius

Concret, ca urmare a acestui fenomen, mercurul din termometre va indica valori anormale pentru intervalul în care ne aflăm. Astfel, potrivit specialiștilor, trebuie să ne așteptăm chiar și la 16 grade Celsius, mai ales în regiunile sudice, unde soarele își va face din plin simțită prezența.

În plus, vântul își va pierde semnificativ din intensitate, iar de precipitații nici nu se poate pune problema. Poate doar pe timpul nopții și pe arii restrânse din partea de est a teritoriului. La fel de frumos va fi și la munte, atât în weekend, cât și în debutul săptămânii viitoare, așa că nu îți rămâne decât să te bucuri cum se cuvine de aceste zile mai puțin obișnuite pentru sezonul rece.

Meteorologii anunță vreme neobișnuit de frumoasă în următoarea perioadă

Continuăm să avem parte de această masă de aer anormal de cald peste toata zona României. În perioada următoare, norii se vor muta peste jumătatea de est a țării. Vor aduce precipitații în această noapte și mâine în prima parte a zilei, dar nu în cantități mari.

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor deveni anormal de ridicate, și în sud, la valori ce vor ajunge luni și marți la 16 grade Celsius, iar în acestă perioadă a anului ar trebui să se oprească la 7-8 grade Celsius. Valori de 15 grade vor fi și în Capitală”, a declarat meteorologul Simona Căpșună pentru Digi 24.

2020 va fi cel mai călduros an din istorie

Temperaturile din acest sfârșit de iarnă nu trebuie să ne surprindă, pentru că 2020 se anunță, potrivit meteorologilor, cel mai călduros an din istorie. De altfel, în Antarctica s-au înregistrat deja peste 20 de grade Celsius, în timp ce bucăți uriașe de gheață s-au desprins, pur și simplu, din ghețari.

Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (…) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a declarat pentru CBS Gavin Schmidt, climatolog.

Este posibil să fie foarte cald, Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Şi februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a explicat și Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM, citat de Mediafax.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×