Prognoza meteo ANM pe două săptămâni. Ce surprize ne aduce ultima lună a iernii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 15:35
Prognoza meteo ANM pe două săptămâni. Ce surprize ne aduce ultima lună a iernii
Prognoza meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 27 ianuarie – 9 februarie, vremea va fi neobişnuit de caldă pentru această perioadă a anului, iar precipitaţiile vor fi slabe.

Se anunţă temperaturi ridicate, media lor ajungând chiar la 9 grade Celsius

BANAT

În primele două zile, media maximelor termice va crește de la 5 la 9 grade, urmând să scadă ușor, la 7 grade, pe 30 ianuarie. În intervalul 31 ianuarie – 5 februarie, ea va oscila între 9 și 12 grade, iar până pe 9 februarie, aceeași medie se va situa în jurul a 7 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă în intervalul 30 ianuarie-2 februarie și la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 și 4 grade.

Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-3 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

CRIŞANA

În primele două zile, media maximelor termice va crește ușor, de la 5 la 7 grade, urmând să revină la 5 grade, pe 29 și 30 ianuarie. În intervalul 31 ianuarie – 5 februarie, ea va oscila între 7 și 10 grade, iar până pe 9 februarie, aceași medie se va situa în jurul a 6 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă în intervalul 30 ianuarie-2 februarie și la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 și 3 grade.

Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

Între 27 – 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 și 6 grade. În intervalul 1 – 5 februarie, ea va fi de 6…7 grade, iar până pe 9 februarie, aceași medie se va situa în jurul a 4 grade. Temperaturile minime se vor menține negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie, între -5 și 0 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-3 februarie precipitațiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție și local vor fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

Între 27 – 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 și 5 grade. În intervalul 1 – 5 februarie, ea va fi în jur de 6 grade, iar până pe 9 februarie, aceași medie va fi de 4…5 grade. Temperaturile minime se vor menține, în medie, apropiate de 0 grade, exceptând intervalul 30 ianuarie-1 februarie și ultimele zile ale celor două săptămâni,
când media lor se va situa între -3 și -1 grad.

Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 28-29 ianuarie și 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

MOLDOVA

Între 27 – 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va fi de 5…6 grade, iar în intervalul 1 – 5 februarie va oscila ușor în jurul a 7 grade. Ulterior, până pe 9 februarie, aceași medie va fi de 4…6 grade. Temperaturile minime se vor menține, în medie, apropiate de 0 grade, exceptând intervalul 30 ianuarie-1 februarie și ultimele zile ale celor două săptămâni, când media lor se va situa între -3 și -1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămâni vor fi posibile precipitații slabe.

DOBROGEA

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 7…9 grade. În intervalul 1-5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi ușor mai ridicată și se va situa în jurul a 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa între 1 și 4 grade, posibil mai scăzută, spre 0 grade pe 31 ianuarie și 9 februarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă la începutul primei săptămâni vor fi posibile precipitații în general slabe.

MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 6…9 grade. În intervalul 1-5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi mai ridicată și se va situa în jurul a 11 grade. Media temperaturilor minime se va situa între 0 și 3 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -2 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie și 7-9 februarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe.

OLTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 5…8 grade. În intervalul 1-5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi mai ridicată și se va situa în jurul a 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa între 0 și 3 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -2 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie și 7-9 februarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile vor fi posibile precipitații în general slabe.

LA MUNTE

ANM anunţă că, în intervalele 27-29 ianuarie și 1-5 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 1 și 3 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În celelalte zile ale celor două săptămâni, această medie se va menține la valori negative, cele mai reci zile urmând a se înregistra pe 29 și 30 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade,, posibil mai scăzută, în jurul a -8 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie și 7-9 februarie.

Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×