Prognoza meteo lunară ANM! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/01/2020, 17:09
Prognoza meteo lunară ANM! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
ANM a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune. Chiar dacă ne aflăm în plină iarnă calendaristică, nu vom resimți atât de tare efectele sezonului rece, pentru că vremea se anunță neobișnuit de caldă în următoarea perioadă.

În următoarele patru săptămâni ne vom bucura de soare și temperaturi neobișnuit de mari

Potrivit specialiștilor, în intervalul 27 ianuarie-24 februarie, mercurul din termometre va indica valori neobișnuit de mari în comparație cu anii precedenți, când gerul și zăpezile abundente puneau stăpânire pe cea mai mare parte a teritoriului. De această dată, ninsorile sunt semnalate doar izolat, cu precădere în zonele de munte, unde vântul va sufla cu unele intensificări.

De temperaturi ceva mai scăzute vom avea parte în ultima jumătate a lunii februarie, însă acestea vor rămâne peste limitele specifice perioadei în care ne aflăm. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în mai toate regiunile țării, dar mai ales în cele extracarpatice. Potrivit ANM, există posibilitatea să apară și unele fenomene extreme de scurtă durată, însă acestea nu pot fi prognozate pentru moment.

Săptămâna 27 ianuarie – 3 februarie

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în zonele intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 3 – 10 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei, motiv pentru care soarele își va face la rândul său, timid, apariția. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale, dacă ne raportăm la valorile din anii precedenți, cu o posibilă tendință ușor deficitară pe arii restrânse.

VEZI ÎNTREAGA ESTIMARE PENTRU URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI AICI

Săptămâna 10 – 17 februarie

Valorile termice vor fi, în medie, apropiate de normalul săptămânii, mai ales în zonele de munte și se vor situa ușor peste limitele specifice perioadei prognozate în restul teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi apropiate de normalul perioadei, cu excepția zonelor sudice, unde se manifestă o tendință ușor deficitară.

Săptămâna 17 – 24 februarie

Mercurul din termometre va indica, în medie, valori mai ridicate în comparație cu normalul acestei perioade. Nu vom avea parte de prea mulți stropi de ploaie, întrucât volumul pluviometric se anunță ușor deficitar în cea mai mare parte a țării.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×