Va fi extrădată Elena Udrea în România? Ce spun autoritățile

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/10/2018, 11:22
Va fi extrădată Elena Udrea în România? Ce spun autoritățile GALERIE FOTO
Elena Udrea va fi extrădată în România?

Elena Udrea a trezit din nou controverse și a adus zeci de întrebări atât în România, cât și în Costa Rica. Imediat după ce a dat naștere primului său copil în țara în care a primit liniștea de care avea nevoie, a fost reținută de Interpol chiar pe străzile din San Jose.

La începului lunii iunie, aceasta a primit sentința definitivă de șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru nu poate fi extrădat imediat. Cererile pe care le-a depus pentru azil au făcut-o să mai rămână încă puțin pe meleagurile țării în care și-a născut fetița.

Elena Udrea, extrădată în România

Elena Udrea și-a născut fetița în Costa Rica, țară care a primit-o relaxată, până acum. Autoritățile Interpol au reținut-o pe ea, dar și pe șefa DIICOT, Alina Bica, pe stăzile din San Jose. Elena Udrea a primit șase ani de închisoare, sentință definitivă, iar Alina Bica, patru ani, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Elena Udrea, fost ministru
Elena Udrea, fost ministru

Fostul ministru a plecat în Costa Rica în luna februarie, când a fost dată în urmărire. Extrădarea proaspetei mămici este pisibilă, chiar și în absența acordului bilateral în sensul acesta, chiar și cu depunerea insistentă a cererilor Elenei Udrea pentru obținerea statutului de refugiat.

Avocatul fostului ministru, Veronel Rădulescu, a spus că nu există nicio șansă ca Elena Udrea să fie extrădată, datorită faptului că fetița ei a primit cetățenie costaricană. Statul nu va permite niciodată separarea mamei de copil, așa că va rămâne aici.

„Judecătorul care se va pronunța pe cererea statului de extrădare, atât pentru Elena Udrea, cât și pentru Alina Bica, bineînțeles că în dosare separate, va ține cont de toate elementele: și despre acest statut de refugiat, și de situația Elenei Udrea care are un copil de doar 10 zile născut în Costa Rica, și de faptele pentru care au fost condamnate, și de procedurile care au fost urmate. (…)

Această soluție a extrădării cred că este destul de redusă ca șansă. Ar fi și nedrept să desparți un copil de doar 10 zile de mama sa și orice stat va ține cont de acest aspect”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×