USR, primul atac la Guvernul Orban: “S-a șters pe pantofi cu acordul politic”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
06/11/2019, 21:17
USR, primul atac la Guvernul Orban: “S-a șters pe pantofi cu acordul politic”
Guvernul Orban, atacat de USR. Sursa foto: romaniatv.net

Nici nu și-a intrat bine în drepturi după votul de încredere din Parlament, că Guvernul Orban are parte de primele critici. Prin vocea deputatului Cătălin Drulă, USR acuză noul Executiv că nu și-a respectat una dintre cele mai importante promisiuni făcute în timpul negocierilor. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, parlamentarul susține că prin trimiterea propunerii de comisar european fără consultarea partidelor, liberalii au încălcat acordul semnat în acest sens.

Deputatul USR, Cătălin Drulă, atac dur la adresa Guvernului Orban

Ludovic Orban ne-a privit în ochi și ne-a spus „Absolut de acord!” în privința consultării partidelor și Parlamentului înainte de nominalizarea comisarului european. Apoi a semnat un text scris cu USR în care noi ne angajam să dăm votul de învestitură guvernului, iar PNL și domnul Orban se angajau printre altele că: Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului. 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Înțeleg că domnul Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic și a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înțeleg că promisiunile dlui. Orban și cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înțeleg că legea valorează cât a valorat și pentru Dăncilă”, a scris Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

„Audierea trebuie făcută înainte de nominalizare, altfel ce sens are?”

Totodată, deputalul USR amintește că legea prevede ca persoana nominalizată de Guvern pentru funcția de comisar european să fie audiată de comisiile de specialiate ale Parlamentului. Respectiva audiere ar fi trebuit să aibă loc înaintea trimiterii propunerii din partea României, în persoana Adinei Vălean, care de altfel a fost acceptată de președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Evident audierea trebuie făcută ÎNAINTE de nominalizare, altfel ce sens are? Cel mult sensul pe care chinuind logica se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache și Ciolacu să-l dea. Acum și PNL face același lucru. Luni în Parlament dl. Orban și-a încheiat intervenția prin a ne spune, de la microfon: „Aveți încredere în mine.” Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat”, a mai scris Cătălin Drulă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×