Adina Vălean, acceptată comisar european! Siegfried Mureșan, marele învins

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 18:46
Adina Vălean, acceptată comisar european! Siegfried Mureșan, marele învins GALERIE FOTO
Adina Vălean este noul comisar european al transporturilor. Sursa foto - facebook

Adina Vălean a fost acceptată pentru postul de comisar european de către preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta a preferat-o pe Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce, inițial, s-a discutat foarte mult pe seama faptului că Siegfried Mureșan urma să fie numit. Ba chiar, în țară, începuse o întreagă campanie împotriva liberalului.

Adina Vălean, acceptată comisar european!

„România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu preşedintele-ales şi s-au descurcat bine. Preşedintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja preşedintele comisiei ENVI şi este în prezent preşedintele comisiei ITRE.

În cariera sa a acumulat experienţă pe subiectele asociate portofoliului transporturilor. A fost raportor pentru Mecanismul pentru Interconectarea Europei, prin care este susţinută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei şi serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, au afirmat purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, conform g4media.ro.

Siegfried Mureșan, marele învins

Vă readucem aminte că noul șef al Executivului, Ludovic Orban a anunţat că Siegfried Mureşan şi Adina Vălean sunt propunerile pentru funcţia de comisar european. „După consultarea preşedintelui Klaus Iohannis, am luat decizia împreună să trimitem către preşedintele Comisiei Europene doi candidaţi pentru funcţia de comisar european – este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

Vă anunţ că, în conformitate cu prevederile legale, voi trimite către preşedinţii celor două Camere solicitarea de a legaliza audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, fie pentru cei doi candidaţi, fie pentru candidatul care va fi decis de preşedintele Comisiei Europene, urmând ca să fie audiaţi când va stabili conducerea celor două Camere”, declara Ludovic Orban, la finalul primei şedinţe de Guvern.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×