Maria Grapini, acuze dure la adresa lui Siegfried Mureșan, propunerea PNL la funcția de comisar european!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 21:05
Maria Grapini, acuze dure la adresa lui Siegfried Mureșan, propunerea PNL la funcția de comisar european! GALERIE FOTO
Maria Grapini nu este de acord cu propunerea făcută de PNL Comisiei Europene. Sursa foto - facebook

Maria Grapini a lansat mai multe acuze dure la adresa lui Siegfried Mureșan, propunerea PNL la funcția de comisar european! Aceasta i-a solicitat liberalului  să spună care sunt competențele și performanțele sale pentru a ocupa acest post. Mai mult de atât, eurodeputatul PSD a precizat că propunerea noului guvern nu respectă cerințele președintelui ales al CE Ursula von der Leyen de a fi nominalizată o femeie, o persoană neutră.

Maria Grapini, acuze dure la adresa lui Siegfried Mureșan, propunerea PNL la funcția de comisar european!

„Fac apel la români! Cine știe ce-a lucrat Siegfried Vasile Mureșan, ce profesie are, câte zile a lucrat în România, care sunt competențele, să spună! Căci dacă se vrea Comisar și dacă Iohannis cu guvernul meu îl vor, ar trebui să știm ce performanțe are, nu?”, a scris Maria Grapini pe o rețea de socializare. Europarlamentarul PSD nu s-a oprit aici și a transmis că Siegfried Mureșan nu este neutru, ci „joacă în echipa Germaniei”, fiind și vicepreședinte de grup politic.

„Și final aș vrea să vă întreb: credeți că va fi Comisar? -nu e femeie, așa cum tot cerea Ursula. – nu e neutru politic cum a motivat Ursula, pentru că joacă în echipa Germaniei și este vicepreședinte de grup politic. – nu are competențe pentru portofoliul repartizat României. – și există și opoziție în Parlamentul european de la câteva grupuri Seară bună, gânduri bune!”, a conchis Grapini.

PSD, 3 refuzuri pentru podtul de comisar european

Conform presei internaționale, Guvernul Ludovic Orban va trimite cât mai repede posibil o scrisoare Comisiei Europene prin care îl va propune pe Siegfried Mureșan la funcția de comisar european. După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-ar fi dorit pe Victor Negrescu pentru acest post, însă s-a lovit de refuzul purtătorului de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva.

Aceasta nu a ezitat și a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari” referitoare la „legitimitatea” noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă. În plus de asta, cei din CE au așteptat limpezirea apelor în țară pentru a vedea cine propune, în cele din urmă un comisar.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×