Ludovic Orban, curățenie de toamnă prin ministere! „Aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 13:39
Ludovic Orban, curățenie de toamnă prin ministere! „Aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere”
Ludovic Orban vrea să dea afară mai mulţi oameni aduşi în funcţii de PSD. Sursa foto - facebook

Ludovic Orban și-a intrat bine de tot în rolul de premier și a anunțat o curățenie de toamnă prin ministere! Noul șef al Executivului le-a solicitat miniștrilor să facă o analiză foarte riguroasă în fiecare minister și instituție din subordine. Mai mult de atât, acesta a anunţat că toți oamenii numiți politic de către fostul Guvern vor fi dați afară şi a adăugat că aşteaptă să facă „febră musculară de la semnat decizii de demitere”.

Ludovic Orban, curățenie de toamnă prin ministere!

„Este foarte important să curățăm instituțiile publice de toți cei care nu și-au exercitat corect funcțiile de demnitate publică și care nu și-au făcut treaba cum trebuie. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor de stat, consilierilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depinde de ministru și de premier.

Vreau asta pentru că trebuie să readucem demnitatea în funcțiile publice și să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat, ieri, niște decizii: băiatul lui…, băiatul lui, băiatul lui …, dar se vor vedea foarte clar când vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a spus Ludovic Orban, în ședința de Guvern, una la care a participat și președintele României, Klaus Iohannis.

„Aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere”

Trebuie specificat că în Monitorul Oficial au fost publicate mai multe demisii din Guvern, după instalarea noului Executiv. Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase a demisionat din funcția de consilier onorific, iar Tudor Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a demisionat şi el din funcția de secretar de stat. ”Eu respir uşurat că avem un nou Guuvern dispus să se implice pentur rezoolvarea problenenlor ţării.

Un act de mare curaj din partea PNL că a -preluat Guvernarea în această formulă. Sunt foarte bucuros că acest guvern este dispus să abordeze frontal problemele cu care se confruntă România. Îmi pare foarte bine că Guvernul anterior, eşuat, a plecat”, a spus şi Iohannis la prima şedinţă a Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×