Ursul Max a murit, după ce a fost chinuit și amețit cu medicamente. „Acum nu îl mai doare nimic…”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/11/2018, 20:27
Ursul Max a murit, după ce a fost chinuit și amețit cu medicamente. „Acum nu îl mai doare nimic…”
El este Max, ursul de la rezervaţia din Zărneşti care a avut o viaţă prea crudă

Ursul Max, cel mai frumos dintotdeauna din Sanctuarul Libearty, s-a stins după ani de chinuri. Ursul a fost parte a atracției turistice formate la Brașov. Președintele Asociației Milioane de Prieteni a lăsat în urma lui un mesaj extrem de emoționant în care își ia adio.

Max a adus zâmbetul pe față multor persoane, cu toate că el nu era fericit. După 22 de ani de stat în țarc, Max abia mai putea merge, așa că a fost supus unor tratamente care trebuiau să-l însănătoșească. Din păcate, a fost prea târziu pentru acesta.

A murit Max, ursul din rezervația din Zărnești

Cel mai îndrăgit urs a murit la 22 de ani, după ce a fost chinuit, ținut captiv și amețit cu diverse medicamente. 9 ani acesta s-a aflat în fața castelului Peleș, unde a fost ținut în lanțuri. Pozele cu Max erau contra cost, însă nimic nu i-ar fi redat libertatea furată de copacul de care era legat. „Ne luăm rămas bun de la un urs blând și bun, care a reușit prin firea lui să fie singurul din Sanctuar care să o împace pe ursoica Monica, atât cu oamenii, cât și cu semenii ei.

Ar fi putut trăi încă mult, dacă anii petrecuți înlănțuit de un om fără suflet nu i-ar fi afectat sănătatea. Ne împăcăm cu gândul că în sanctuar și-a găsit pacea, o fărâmă de libertate, s-a bucurat să se tăvălească în iarbă, să asculte vântul și cântecul păsărelelor, să se scalde și să mănânce pe săturate. Este acum printre îngeri, în Ursa Mare, alături de Maya și de alți blănoși ca el“, a spus Președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristin a Lapis.

Max, ursul care și-a luat rămas bun fără durere

Ursul din rezervația din Zărnești a murit după aproape 22 de ani. După ce a acuzat stări de rău, medicii au decis că este cazul să fie scos din țarcul în care se afla. Max abia se mai ținea pe picioare, a refuzat să se hrănească, și să bea apă. Tratamentul primit nu a dat roade.

Ani de zile a suportat, a fost înțepat, pentru a avea o reacție în fața oamenilor,i-au fost piliți dinții pentru a nu putea vreodată să muște vreun om, și mereu ținut pe medicamente, stând printre betoane ore la rând.

Max a fost orbit de proprietarul lui

Soarta ursului a fost una prea crudă, pentru că înainte de a ajunge la rezervație, acesta a fost orbit de propriul proprietar, iar mai apoi a fost ținut în lanțuri timp de 9 ani de zile, legat de un copac, în Peleș. „Acest urs a fost orbit de proprietarul lui când era mic. A fost ținut 9 ani legat cu lanțul de un copac la Peleș, spre amuzamentul turi;tilor. Aceștia veneau, îi dădeau merdenele, ciocolată sau alte mizerii și își făceau poze cu el. Dupa 9 ani, el a fost salvat de niște oameni buni și a fost adus la Libearty, locul unde 91 de urși trăiesc în natură și se pot bucura de libertate”, a mai sps Cristina Lapis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×