Presa străină a scris despre referendumul din România. ”Românii, alarmați că bărbații s-ar putea căsători cu animale”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/10/2018, 12:33
Presa străină a scris despre referendumul din România. ”Românii, alarmați că bărbații s-ar putea căsători cu animale”
Presa străină a comentat aspecte despre revizuirea definitiei familie pe care o cer unii români

Presa din toată lumea a scris despre referendumul din România. Străinii spun că ”românii sunt alarmați că barbații s-ar putea căsători cu animale”. Potrivit știrileprotv.ro, cele mai mari agenții de presă din lume au scriu despre situația țării noastre din prezent și despre ce vor cetățenii români să schimbe. CNN a explicat pe îndelete de ce s-a ajuns la hotărârea de a realiza referendumul pentru familie. Pe scurt, jurnaliștii au scris că românii vor vota pentru modificarea definiției familie din Constituția României, lucru total adevărat. Astfel încât, de la sintagma actuală: ”căsătoria liber consimțită între doi soți” se vrea trecerea la: ”căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. De asemenea, aceștia au dat și toate detaliile despre votul care a avut loc sâmbătă și se va termina astăzi, duminică, 7 octombrie.

De asemenea, s-au mai răspândit informații despre starea României și prin intermediul Agenției Internaționale AP, care susține că modificarea pe care o cer cetățenii, pune bariere, prin legislație, în încercarea unui cuplu de același sex de a se căsători. Jurnaliștii agenției AP au subliniat faptul că românii susțin un lucru care există deja în Constituția țării noastre, legea deja interzicând mariajele între persoanele de același sex.

Presa străină, despre referendum!

Presa străina a comentat referendumul din romania
Unii dintre preoții care susțin revizuirea definiției familei

Totodată, au scos în prim plan urmarea revizuirii Constituției și specificarea condițiilor de căsătorie, și anume: posibilitatea de a face oamenii din comunitatea LGBT să fie priviți altfel. Cu punctul de vedere afișat de AP este de acord și BBC. Și aceștia susțin că este vorba de o clarificare a definiției familiei care nu schimbă cu nimic, căci România oricum nu recunoaște mariajele între cuplurile de același sex.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×