Referendum pentru familie: 50 de secții, închise la prima oră

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
06/10/2018, 09:26
Referendum pentru familie: 50 de secții, închise la prima oră
50 de secții de votare au fost închise, deoarece președinții nu s-au prezentat pentru referendum

50 de secții de votare din București, dar și din țară au fost închise la prima oră pentru că nu au președinți de secție. Este vorba despre mai multe secții din Teleorman și sectorul 3 al Capitalei. Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, a explicat că în majoritatea secțiilor de votare din toată țara procesul de votare decurge normal, cu excepții în Capitală, sectorul 3, unde președinții secțiilor de votare nu au preluat materialele necesare desfășurării votării. În același timp, în județul Teleorman, la o secție de votare va fi desemnat alt președinte, după ce persoana care a fost desemnată a anunțat că are un  desces în familie.

50 de secții de votare, închise la prima oră, la referendumul pentru familie

De asemenea, reprezentanții Ministerului de Interne au mai precizat că în cursul zilei de vineri, dar și în timpul campaniei, s-au înregistrat 48 de incidente. De cele mai multe ori, a fost vorba de bannere amplasate ilegal, ori de propagandă și distrugerea materialelor amplasate legal. În urma acestor fapte, s-au dat amenzi în valoare de 3.500 de lei.

În total, în jur de 2.000 de polițiști și jandarmi vor asigura buna desfășurare a procesului electoral, doar în București, fiind responsabili cu paza și ordinea publică în secțiile de votare dar și în proximitatea acestora. Astfel, zilnic, în zilele de sâmbătă și duminică, 6-7 octombrie, peste 550 de polițiști se vor afla în perimetrul a 795 de secții de votare, din totatlul a 1.264 de secții care se deschid pe raza municipiului București. Pentru celelalte secții, paza va fi asigurată de celelalte structuri ale Ministerului de Interne.

Paza în secții e asigurată de polițiști, jandarmi și pompieri
Paza în secții e asigurată de polițiști, jandarmi și pompieri

Paza la secțiile de votare pentru referendum

În tot acest timp, aproximativ 1.100 de polițiști vor fi prezenți în stradă pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a descuraja și preveni faptele antisociale. Din partea Jandarmeriei, peste 200 de jandarmi vor fi prezenți în secțiile de votare, numai pe raza Bucureștiului, iar 240 de pompieri sunt pregătiți să intervină pentru orice incident.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×