Un urs a ajuns pe pârtia de la Predeal. Turiștii au primit mesaje RO-Alert

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/01/2020, 18:22
Un urs a ajuns pe pârtia de la Predeal. Turiștii au primit mesaje RO-Alert
Urs periculos semnalat pe pârtia Clăbucet din Predeal. Sursa foto: Pinterest.com

Un urs periculos a fost semnalat pe pârtia Clăbucet din Predeal, motiv pentru care turiștii au fost avertizați prin mesaje RO-Alert din oră în oră.

Urs periculos pe pârtia Clăbucet din Predeal

Urșii vin tot mai aproape de zonele locuite de oameni în căutarea hranei. Așa s-a întâmplat și sâmbătă, 4 ianuarie, pe pârtia Clăbucet din Predeal când un urs a ajuns foarte aproape de locul de îmbarcare al turiștilor pentru teleschi. VEZI VIDEO AICI

Prezența ursului a fost semnalată prin apel la numărul de urgență 112. O patrulă a Jandarmeriei Brașov a mers la fața locului și a îndepărtat animalul sălbatic până la 500 de metri de locul unde se aflau turiștii. În ajutor au venit mai târziu alte două patrule ale jandarmeriei.

Turiștii au fost avertizați prin mesaje RO-Alert

ISU Brașov a transmis mesaje de avertizare, iar turiștii au fost sfătuiți să nu se apropie de urs și să nu încerce să-l hrănească. Mesajele Ro-Alert au fost trimise din oră în oră.

„Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară”, se mai arată în mesajul transmis populației, relatează libertatea.ro.

Totodată, turiștii au fost informați că ursul este considerat foarte periculos.

Urs periculos, semnalat la finalul anului trecut tot la Predeal

În penultima zi a anului 2019 un turist a filmat un urs în apropiere de pârtia Clăbucet din Predeal. Animalul sălbatic a ieșit din pădure, s-a oprit pentru câteva clipe la marginea pârtiei și apoi a fugit speriat printre copaci. VEZI VIDEO AICI

Reprezentanții Jandarmeriei Brașov au declarat că ursul nu a fost semnalat prin apel la numărul de urgență 112, însă cei doi jandarmi care erau de serviciu în zonă s-au autosesizat și au alungat ursul în pădure.

„Nu a fost necesară izolarea zonei și nu a fost pusă în pericol viața și integritatea persoanelor din zonă”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei Brașov la vremea respectivă, scrie digi24.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×