Un tânăr din Olt a dat în judecată liceul în care învăța. Băiatul s-a luptat 3 ani și urmează să primească daune

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 10:39
Un tânăr din Olt a dat în judecată liceul în care învăța. Băiatul s-a luptat 3 ani și urmează să primească daune
Un elev și-a dat în judecată liceul în care a învățat și a câștigat. Sursa sparknews.ro

Un tânăr student s-a luptat timp de 3 ani în instanță după ce a fost mutat disciplinar din școala în care învăța pentru că și-a cerut drepturile. Tânărul din județul Olt urmează să primească o despăgubire de 20.000 de lei.

Un tânăr a dat în judecată liceul în care învăța

Un elev din Drăgănești-Olt a dat în judecată Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” în care învăța în anul 2016, după ce a fost mutat disciplinar. Ionuț Andrei Ciocîrlău a cerut în urmă cu 3 ani daune de 80.000 de lei, dar mai mulți avocați i-au refuzat dosarul pentru că nu credeau în șansele lui.

Tânărul, student al Facultăţii de Drept „Lucian Blaga ” din Sibiu, a luat decizia de a se reprezinta singur în instanță după ce a fost mutat la un liceu din Slatina pe motiv că a cerut decontarea abonamentului de transport în comun.

Cererea băiatului către Primăria Drăgăneşti-Olt a atras reporșuri din partea conducerii școlii, iar ulterior o comisie venită de la ISJ și minister a încercat să mușamalizeze cazul. Procesul a durat 3 ani și dosarul a strâns un număr de 24 de volume, peste un metru înălțime.

Tânărul din județul Olt s-a luptat singur și a câștigat

„Am făcut recurs singur. Între proba orală şi cea scrisă a examenului de Bacalaureat, eu redactam cererea de recurs pentru că niciun avocat n-a vrut să-mi ia dosarul pe motiv că nu există şanse de câştig. Din acel moment m-am reprezentat singur.

Am câştigat acel recurs la Curtea de Apel Craiova, s-a transmis înapoi spre rejudecare şi am avut noroc cu judecătorul care chiar a cercetat dosarul cum a trebuit şi ţin să-i mulţumesc. Adică, în prima instanţă, când mi s-a respuins, avea dosarul 3 volume.

După ce a cercetat doamna judecător a ajuns la 24 volume, adică are peste un metru înălţime. La cum au decurs lucrurile în fond mă aşteptam să fie soluţia de admitere, având în vedere că niciuna dintre probele administrate de instanţă, inclusiv proba cu martori, proba propusă de liceu, nu a putut demonstra abaterile disciplinare”, a declarat Andrei Ionuţ Ciocîrlău, potrivit Mediafax.

Peste 60 de persoane și instituții vor fi trase la răspundere în acest caz

Dosarul a strâns peste 61 de pârâți, atât persoane, cât și instituții. Printre persoanele care vor fi trase la răspundere se numără directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică.

Instituțiile care vor fi sancționate în urma câștigării procesului de tânărul din județul Olt se număr  Inspectorul Şcolar General şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

Studentul din Sibiu urmează să primească despăgubiri de 20.000 de lei și spune că directorul școlii și întregul personal care a greșit ar trebui sancționat. Ionuț Andrei este de părere că directorul școlii ar merita să fie destituit din funcție.

Nici în ziua de azi copiii de la liceul din județul Olt nu-și primesc decontările pentru că se invocă același motiv, lipsa banilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×