O fotografie făcută astăzi, miercuri 25 martie va deveni virală cu siguranţă. În plină epidemie de carantină şi după ce autorităţile din România au anunţat restricţii de circulaţie, inclusiv pe timp de zi, un tânăr din Iaşi a ieşit prin oraş călare.
Un tânăr din Iaşi a ieşit cu calul la cumpărturi, în plină perioadă de restricţii de circulaţie impuse de epidemia de carantină
Restricţiile de circulaţie impuse de miercuri 25 martie pentru limitarea răspândirii coronaviruslui nu l-a împiedicat pe un tânăr din Iaşi să iasă călare pe cal la plimbare.
Autorităţile dau voie celor ce au animale de companie să le plimbe în jurul locuinţelor şi aşa şi-ar fi putut motiva şi tânărul ieşirea. Nu se ştie care a fost motivarea călăreţului în faţa poliţiştilor, întrucât acesta a fost, cum se poate vedea şi din poză, tras imediat pe dreapta de către poliţişti.
Nu se ştie dacă tânărul avea declaraţie pe proprie răspundere
Cei ce ies de astăzi din locuinţe nu o pot face decât însoţiţi de o declaraţie pe propria răspundere. În declaraţie trebuie să se specifice motivul ieşirii, numele, domiciliu, precum şi ora la care s-a plecat din casă.
Motivele pentru care se mai poate părăsi domiciliul:
„a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice”.
Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea organelor de control, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere.