Situație incredibilă la Iași! Medicii refuză internarea unei gravide în maternitate pentru că nu au echipament de protecție

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 13:46
Situație incredibilă la Iași! Medicii refuză internarea unei gravide în maternitate pentru că nu au echipament de protecție
Situație incredibilă la Iași! Medicii refuză internarea unei gravide în maternitate pentru că nu au echipament de protecție

Mai mulți medici și asistente de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași protestează în curtea spitalului. La clinică a fost adusă o femeie însărcinată, suspectă de coronavirus, însă medicii spun că nu au echipament de protecție și au refuzat internarea, anunţă Mediafax

Situație incredibilă la Iași! Medicii refuză internarea unei gravide în maternitate

Medicii și asistentele de la Maternitatea „Elena Doamna” au ieșit în curtea spitalului în semn de protest. Ei sunt nemulțumiți că o femeie însărcinată, suspectă de coronavirus a fost adusă la ei și nu la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Personalul medical de la Maternitatea „Elena Doamna” consideră că este un abuz ceea ce se întâmplă şi de gardă în astfel de cazuri ar trebui să fie medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă”. Ei sunt îngrijoraţi că nu au echipament adecvat în astfel de cazuri.

Numărul bolnavilor de coronavirus din România a ajuns la 906!

În urmă cu două săptămâni s-a hotărât ca maternitatea care preia cazurile de COVID-19 să fie Maternitatea „Elena Doamna” pentru că spitalul este construit pe sistem pavilionar şi astfel s-ar mai reduce riscul contaminării.

În România, numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a ajuns la 906. Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

România este în carantină totală!

Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

România este începând de miercuri, de la ora 12:00, în carantină totală. Astfel, românii vor putea ieşi doar pentru a-şi face cumpărături şi pentru a merge la muncă, doar după ce au completat un formular pe proprie răspundere.

„După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: sunt cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare”, a spus premierul Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×