Un român s-a sinucis în închisoarea din Monaco. Gestul său, o premieră pentru acest stat

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/11/2019, 13:07
Un român s-a sinucis în închisoarea din Monaco. Gestul său, o premieră pentru acest stat
Un român s-a sinucis în închisoarea din Monaco. Sursa foto: digi24.ro

Un român s-a sinucis în închisoarea din Monaco, iar gestul său a șocat conducerea închisorii, deoarece este primul caz din istoria închisorii respective! Românul avea 28 de ani și era în arest preventiv încă din luna august, unde aștepta să fie judecat pentru furt.

Un român s-a sinucis în închisoarea din Monaco

Românul care s-a sinucis în închisoarea Rocher din Monaco avea 28 de ani și era singur în cameră. Aștepta să fie judecat pentru furt și folosire frauduloasă a unui mijloc de plată, iar procurorii spun că nu a dat niciun semn că ar vrea să facă acest gest extrem.

Gardienii l-au găsit seara pe român. Parchetul General al principatului a emis un comunicat în care a precizat că deținutul s-a spânzurat cu un cearșaf, iar gestul său este primul de acest gen, scrie La Libre Belgique, conform agerpres.ro.

S-a deschis o anchetă pentru aflarea circumstanțelor în care românul și-a pus capăt zilelor

A fost deschisă o anchetă și se așteaptă rezultatele autopsiei. Vor fi investigați toți supraveghetorii care aveau ca misiune monitorizarea comportamentului său.

Conform datelor publicate de Direcţia administraţiei penitenciarelor, 131 de persoane s-au sinucis în 2018 în închisorile franceze, o creştere „sensibilă” în raport cu anul 2017, când au fost înregistrate 117 astfel de cazuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×