Estimare sumbră pentru români. Gheorghe Piperea: Euro ar putea ajunge la 5,5 lei

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/11/2019, 10:07
Estimare sumbră pentru români. Gheorghe Piperea: Euro ar putea ajunge la 5,5 lei
Avocatul Gheorghe Piperea prevede un euro de 5,5 lei. Sursa foto: dcnews.ro

Euro ar putea ajunge la 5,5 lei, în scurt timp! Chiar dacă avertismentul vine de la avocatul Gheorghe Piperea, trendul ascendent din ultimele zile ale monedei europene îi dă dreptate avocatului. Acesta spune că de vină ar fi chiar specialiștii care anunță intenționat cursuri mari ale euro. Avocatul prevede un tsunami economic, care va falimenta multe bănci.

Avocatul Gheorghe Piperea prevede un euro de 5,5 lei

”Tara fierbe la focul devalorizarii intentionate a cursului leu – euro*, sub loviturile de ciocan ale tiribombistului de la MF, care forjeaza cand un deficit bugetar artificial, cand o realocare de bani de la educatie si infrastructura catre aparare si serviciile secrete, cand un imprumut la banci cu dobanzi de trei ori mai mari decat dobanzile la depozit, si sub asaltul “economistilor” de carton care cer amanarea majorarii pensiilor, iar dl Vasilescu se razboieste cu legea darii in plata. 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Sa ii spuna cineva venerabilului ca aceasta lege a fost neutralizata pe cale jurisprudentiala. 
Ar face mai bine venerabilul daca le-ar atrage atentia bancilor asupra urgiei care vine – cresterea cursului la 5,2-5,5 lei/euro, cresterea cu 3-4 pct a dobanzii (care, oricum, e deja la 5-7%, in valori reale) si cresterea inflatiei la 5% va determina un nou tsunami de supra-indatorare si faliment ale consumatorilor si ale IMM-ilor. Provizioanele necesare vor curati, in sfarsit, piata financiara de cei 10-12 zombies bancari.

”Lumea a inceput sa fuga de lei, creand penurie de euro”

*Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca Vasile Câtu au peronuntat “curs 5,2”, deja lumea a inceput sa fuga de lei, creand penurie de euro. Cand o marfa e cautata si putina, e scumpa”, scrie avocatul Gheorghe Piperea despre moneda euro.

Închide ×