Un produs cumpărat de mulți români din magazinele Carrefour a fost restras de urgență de la rafturi. Reprezintă un mare pericol pentru copii

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 11:01
Un produs cumpărat de mulți români din magazinele Carrefour a fost restras de urgență de la rafturi. Reprezintă un mare pericol pentru copii
Carrefour a retras de pe piață un produs care poate afecta copii mici. Sursa foto: Hepta.ro

Lanțul de hypermarketuri Carrefour a retras de pe piață un produs foarte căutat după ce s-a descoperit că acesta poate provoca răni sau risc de înghițire în rândul copiilor. Reprezentanții lanțului de magazine au notificat Autoritatea pentru protecția consumatorului (ANPC) cu privire la produsul în cauză.

Carrefour retrage de la vânzare un produs căutat, în special de copii

Carrefour România a informat ANPC în legătură cu un produs pe care l-a comercializat până recent în magazinele sale. Reprezentanții supermarketului au descoperit că „Păpușa Bebe 43 cm” care este vândută încă din luna septembrie 2019 prezintă mai multe defecte care ar putea afecta grav starea de sănătate a copiilor.

Concret, bebelușul care putea fi cumpărat pe culoarea roz sau pe albastru are un defect la seringa și ciocanul cu care păpușa a fost scoasă la vânzare. Așadar, aceste două elemente pot genera prezența unor elemente mici, detașabile care din păcate, pot fi ingerate de cei mici.

„Un defect privind rezistența seringii și a ciocanului, vândute împreună cu bebelușul, poate genera prezența unor elemente mici, detașabile, care pot fi ingerate”, a transmis ANPC pe una dintre paginile sale de socializare.

Clienții care au achiziționat păpușa, rugați să înapoieze produsul

De asemenea, reprezentanții ANPC îi roagă pe toți românii care au cumpărat bebelușul în ultima perioadă să meargă în magazinul din care l-au achiziționat împreună cu celelalte elemente. Carrefour este obligat să înapoieze clientului contravaloarea produsului.

Clienții care au achiziționat acest produs începând cu luna septembrie 2019 sunt rugați să nu mai folosească seringa și ciocanul, ci să le aducă însoțite, dacă este posibil, cu celelalte elemente ale setului (stetoscop, biberon, etc.) în magazinul Carrefour din care le-au achiziționat. 

Clienților care au cumpărat acest bebeluș li se va restitui contravaloarea produsului”,  se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanții ANPC.

„Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniențe create și vă asigurăm că siguranța dumneavoastră este o prioritate pentru noi”, au transmis directorul și managerul lanțului de magazine.

Carrefour nu este singurul supermarket care a sesizat ANPC în legătură cu produsele sale. Recent Lidl a retras de la raft produsul „Deluxe Paine de smochine cu migdale, 200 g” după ce s-a descoperit că în conținutul său este o cantitate mărită de Ochratoxină A care poate duce la boli de rinichi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×