Kaufland mărește salariu minim brut pentru angajații săi. Supermarketul vrea să mai angajeze 1.000 de oameni

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 16:03
Kaufland mărește salariu minim brut pentru angajații săi. Supermarketul vrea să mai angajeze 1.000 de oameni
Kaufland România majorează salariul minim pe economie pentru angajații săi de la 1 martie 2020. Sursa foto: Pinterest.com

Reprezentanții supermarketului Kaufland România au anunțat că vor să majoreze salariul minim brut în rândul propriilor angajați. Totodată, lanțul de magazine dorește să mai angajeze alte 1.000 de persoane în viitorul apropiat.

Kaufland România va majora salariul minim brut angajaților săi

Marco Hößl, CEO Kaufland România, a anunțat că angajații lanțurilor de magazine vor primi măriri de salariu începând cu 1 martie 2020. Reprezentanții companiei au transmis că salariul minim brut în companie va crește de la 3.300 lei la 3.650 lei pentru angajații Kaufland România.

Aceasta este cea de-a doua mărire care are loc încă de la începutul anului 2020. La 1 ianuarie salariul minim brut la nivelul companiei Kaufland a crescut de la 2.080 lei cât era în anul anterior la 2.230 lei.

„La nivelul companiei ne-am asumat activ angajamentul de a crea un mediu de lucru corect şi de a oferi pachete salariale competitive. Este motivul pentru care, în continuarea majorărilor salariale anunţate anul trecut, începând cu 1 martie 2020, vom mări venitul minim brut la 3.650 lei”, a spus Marco Hößl, C, potrivit zf.ro.

Lanțul de magazine Kaufland caută 1.000 de angajați

Majorarea salariului minim pe economie nu este singura schimbare pe care o aduce Kaufland România. Reprezentanții lanțului de magazine vor să extindă planurile prevăzute pentru anul acesta și urmează să mai angajeze alte 1.000 de persoane.

„Ne preocupăm constant să extindem şi lista de beneficii de care se bucură colegii noştri cu unele adaptate nevoilor reale, prin care să contribuim cu adevărat la creşterea lor profesională şi personală, în funcţie de etapa din viaţă în care se află şi de direcţia în care îşi doresc să se dezvolte”, a mai adăugat CEO Kaufland România.

Kaufland România susține persoanele cu dizabilități

Kaufland România a dezvoltat și un program pilot de angajare care includere persoanele cu dizabilități. Decizia a fost luată pentru a contribui la un viitor sustenabil pe piața locală a muncii. Prin urmare, compania a lansat acest program pentru mai multe categorii de public printre care se numără și persoanele cu dizabilități.

Programul de includere în câmpul muncii a persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități a fost lansat recent și compania a creat până la ora actuală 500 de posturi pentru această categorie de angajați.

Kaufland România a câțigat pentru al cincilea an consecutiv certificarea „Angajator de Top” în țara noastră, cât și pentru a doua oară premiul pentru cel mai bun „Angajator de Top” în Europa. Asta înseamnă că această companie a ajuns singura din retailul românesc care a atins acest record.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×