Crește salariul minim pe economie! De la 1 ianuarie acesta se majorează cu 83 de lei

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 12:13
Crește salariul minim pe economie! De la 1 ianuarie acesta se majorează cu 83 de lei GALERIE FOTO
83 de lei vor încasa în plus cei cu salariul minim. Sursa foto - facebook

Crește salariul minim pe economie! Lucrul acesta se întâmplă de la 1 ianuarie 2020. De la această dată, salariul minim brut ajunge la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei cât este în prezent. Aceasta înseamnă o creştere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât e acum, la 1.346 de lei.

Crește salariul minim pe economie!

Un alt amănunt interesant este acela că salariul minim pentru angajaţii care au absolvit studii superioare şi care au minimum un an vechime în domeniul studiilor superioare absolvite rămâne la nivelul de 2.350 de lei în anul 2020, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern consultat de Economica.

Sindicatele vor o majorare mai substanţială şi au avansat formule de calcul diferite de cea a guvernului. Nu a fost de acord premierul. Guvernul propune o valoare de 2.230 lei, în timp ce Cartel Alfa dorește 2.260 lei, iar BNS 2.284 lei. Sindicaliștii nu sunt de acord nici cu metoda de calcul a salariului minim propusă de guvern.

De la 1 ianuarie acesta se majorează cu 83 de lei

„Primul lucru, inflația este calculată pentru luna octombrie și nu înțelegem că discutăm de inflația anuală care trebuie să fie ținută cont; al doilea element productivitate.

Dumneavoastră luați productivitatea pe persoană ocupată în formula respectivă și, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie discutată productivitatea orară a muncii salariale, pentru că discutăm, în general, de salariați”, a spus linderul sindical Hossu.

„Am reţinut dorința unora de a ne baza pe prognoze, pe anul care urmează, vă dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoza de creștere economică de 5,5% și în realitate creșterea economică pe 2019 probabil va fi în jur de 4%”, a zis și Ludovic Orban.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×