Sindicaliștii din domeniul medical, scrisoare deschisă pentru Ludovic Orban: „Toleranță ZERO față de tăierile de salarii!”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 23:28
Sindicaliștii din domeniul medical, scrisoare deschisă pentru Ludovic Orban: „Toleranță ZERO față de tăierile de salarii!”
Sindicatul ProMedica îl amenință pe Ludovic Orban prin intermediul unei scrisori deschise *foto: libertatea.ro

Sindicatul Promedica a anunțat că personalul medical va ieși în stradă, dacă drepturile salariale nu îi vor fi respectate. Sindicaliștii au trimis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban prin care îl anunță că au toleranță zero față de orice tentativă de a reduce salariile medicilor și că leafa lor trebuie asigurată, indiferent de situația economică.

Scrisoare deschisă pentru Ludovic Orban din partea sindicaliștilor din domeniul medical

Sindicaliștii din domeniul medical se arată foarte fermi pe poziție: „Domnule prim-ministru al României, reprezentanţii Sindicatului medicilor Promedica şi USMR – Alianţa Medicilor doresc să vă atragă atenţia, în mod public, asupra unui aspect extrem de important, pentru buna funcţionare a sistemului medical: asigurarea salariilor personalului medical, indiferent de situaţia economică.

Ludovic Orban: ‘Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârşitul anului’, ‘Gaura PSD, în Sănătate. Orban: Nu sunt bani pentru salarii şi programe’, ‘Orban anunţă că nu sunt suficienţi bani pentru programele din sănătate. Nici de salarii’, acestea sunt doar câteva dintre titlurile de presă, care au declanşat o stare de alertă în spitale. În acest moment, în unităţile medicale oamenii se tem să nu apară scăderi salariale ce ar putea să îi afecteze, în mod grav. Suntem pregătiţi să luptăm pentru drepturile noastre, în stradă! Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: ‘nu mai sunt bani’. Avem cu toţii nevoie de soluţii, nu de ameninţări, debusolare şi teama că mâine nu ne vom primi banii”, se precizează în scrisoarea deschisă, citată de Agerpres.

Sindicaliștii din spitale, mesaj pentru Ludovic Orban: „Suntem aici să construim, nu să dărâmăm”

Medicii îi atrag atenția lui Ludovic orban că se așteaptă de la el să asigure un climat de muncă benefic activității medicale: „Avem nevoie de siguranţă şi stabilitate. Noi suntem aici să construim, nu să dărâmăm ceea ce am reuşit să obţinem până în acest moment pentru medici şi sistemul medical, pentru siguranţa pacientului. Vă rugăm să nu vă uitaţi promisiunile făcute înainte de a ajunge la putere şi să acordaţi prioritate celui mai important sector: sănătatea”, mai susțin medicii.

Sindicaliștii atrag atenţia că dacă medicilor nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, sunt pregătiţi să lupte în stradă, pentru că au „toleranţă zero faţă de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce”, ceea ce ar atrage un exod masiv al cadrelor medicale către spitale din alte ţări. De asemenea, cei de la PROMEDICA anunță că sunt gata să protesteze pentru a-și apăra salariile și susțin dacă lefurile lor vor fi tăiate, atunci România va rămâne fără mulți medici buni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×