Premierul Ludovic Orban a demis 80 de secretari de stat și consilieri PSD. Ce salarii aveau aceștia

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 17:35
Premierul Ludovic Orban a demis 80 de secretari de stat și consilieri PSD. Ce salarii aveau aceștia
Ludovic Orban taie în carne vie la Guvern. Sursa foto:adevarul.ro

Ludovic Orban și-a respectat promisiunea făcută în momentul în care Guvernul său a fost învestit, ca urmare a votului de încredere din Parlament. „Aștept să fac febră musculară de la semnat demiteri”, spunea premierul în urmă cu câteva zile și s-a ținut de cuvânt, întrucât un număr de 80 de secretari de stat și consilieri social-democrați din timpul Cabinetului Dăncilă au fost eliberați până acum din funcție, la scurt timp după instalarea sa la Palatul Victoria.

Ludovic Orban, demiteri în masă la Guvern

Toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile”, a declarat șeful Executivului în cursul zilei de joi, anunțând cea de-a doua tranșă de concedieri. La doar o zi distanță, alți 20 de secretari de stat, subsecretari de stat și consilieri au fost demiși sau și-au prezentat demisiile, lista acestora fiind publicată în Monitorul Oficial.

Printre cei „sacrificați” de noul prim-ministru se numără și  Toni Greblă, eliberat la cerere din funcţia de secretar general al Guvernului și înlocuit ulterior cu Antonel Tănase. De asemenea, în Monitorul Oficial a fost publicată şi decizia de încetare a exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, de către Dinu Octavian Nicolescu,  a funcţiei publice vacante de secretar general adjunct al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Ce salarii au secretarii de stat și consilerii de la Guvern

Potrivit grilei de salarizare, un secretar de stat poate avea un salariu de bază de peste 16.000 de lei, iar un subsecretar poate încasa cel puțin 14.000 de lei pe lună. În ceea ce-i privește pe consilierii de la Guvern, aceștia sunt plătiți cu 6.000 de lei pe lună, sumă la care se adaugă sporuri salariale ce pot ajunge până la 900 de lei.

Este foarte important să curățăm instituțiile publice de toți cei care nu și-au exercitat corect funcțiile de demnitate publică și care nu și-au făcut treaba cum trebuie. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor de stat, consilierilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depinde de ministru și de premier pentru că trebuie să readucem demnitatea în funcțiile publice și să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat, ieri, niște decizii: băiatul lui…, băiatul lui, băiatul lui …, dar se vor vedea foarte clar când vor fi publicate în Monitorul Oficial”, spunea Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×