Un primar vrea să dea bani de la primărie pentru achiziționarea de centrale termice pentru locuitorii din oraș

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 15:42
Un primar vrea să dea bani de la primărie pentru achiziționarea de centrale termice pentru locuitorii din oraș
Primarul din Pașcani Dumitru Pantazi vrea să-i ajute pe locuitori să-și cumpere o centrală de apartament. Sursa foto: realitatea.net

Un primar din județul Iași vine în ajutorul locuitorilor care nu au nicio sursă de căldură și nu mai sunt abonați la regia locală de termoficare. Edilul din Pașcani va acorda un ajutor social pentru achiziționarea unei centrale de apartament, iar suma nu este deloc mică.

Un primar le dă cetățenilor 3.000 de lei pentru cumpărarea unei centrale termice

Primarul municipiului Pașcani, județul Iași, Dumitru Pantazi a anunțat că va acorda un ajutor social cetățenilor care au fost dezabonați de la regia locală de termoficare, nu au nicio sursă de căldură și au venituri mici. Acest ajutor vine din partea primăriei și este vorba de o sumă de 3.000 de lei care se va acorda pentru achiziționarea unei centrale de apartament.

Edilul din Pașcani este cel care a inițiat acest proiect care urmază să fie suspus acordării Consiliului Local în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii octombrie. Bugetul care urmează să fie alocat ar fi de circa 300.000 de lei. Cetățenii care doresc să beneficieze de acest ajutor social trebuie să depună cererile la audiențe sau direct la Ghișeul Unic.

Solicitanții nu trebuie să aibă nicio sursă de încălzire
Cetățenii din Pașcani ar putea primi 3.000 de lei pentru cumpărarea unei centrale termice. Sursa foto: bucurestiul.ro

Care sunt condițiile de acordare pentru ajutorul social pentru o centrală de apartament

Primarul din Pașcani este de părere că vor fi mai mult de 100 de cetățeni care se vor încadra pentru ajutorul social pentru achiziționarea unei centrale de apartament. În cazul în care vor fi mai multe solicitări bugetul alocat acestei inițiative ar putea crește. Totul ține de consilierii care urmează să voteze acest proiect.

Așa cum am văzut mai devreme condițiile de acordare pentru acest proiect sunt:

  • solicitanții să fie foști abonați la regia de termoficare
  • să nu aibă nicio sursă de venit
  • să aibă venituri mici
  • solicitanții vor fi supuși unor anchete sociale.

Proiectul urmează să intre în aplicare cât mai repede ca cererile să fie aprobate înainte de venirea iernii. Așadar, solicitanții vor avea centrala termică instalată în case înainte de sărbători.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×