Un nou caz de nepăsare: o femeie din Constanța a murit așteptând 16 ore pe un scaun la Urgențe. Fiul femeii: „Mi-a murit efectiv în braţe”

Narcis Rosioru  
înStiri de ultima ora
03/02/2020, 19:18
Un nou caz de nepăsare: o femeie din Constanța a murit așteptând 16 ore pe un scaun la Urgențe. Fiul femeii: „Mi-a murit efectiv în braţe”
Un nou caz de nepăsare: o femeie din Constanța a murit așteptând 16 ore pe un scaun la Urgențe. Fiul femeii: "Mi-a murit efectiv în braţe". Sursa foto: Hepta

Nepăsarea a ucis din nou la Constanța, unde o femeie, în vârstă de 70 de ani, a decedat după ce a așteptat ore întregi pe un scaun la secția de Urgențe a Spitalului Județean. Femeia a murit în brațele fiului său, așteptând să fie consultată de medici.

O femeie din Constanța trebuia preluată de medici în cel mult 60 de minute

O femeie din Constanța, de 70 de ani, a fost lăsată să aștepte 16 ore pe holul secției de Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța, pe un scaun. Fiul femeii spune că medicii nu au băgat-o în seamă pe mama sa o zi și o noapte, în condițiile în care a fost încadrată la sosire ca urgență cod verde, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit preluată de medici în cel mult 60 de minute.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pacienta din Constanța a ajuns la spital pe 1 februarie, scrie Mediafax, și acuza dureri în zona pieptului și a abdomenului.

După 12 ore femeia a fost dusă pentru a i se face o electrocardiogramă (EKG) și abia dup încă 4 ore a fost mutată pe un pat, decedând după încă o oră, în brațele propriului fiu.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au anunțat declanșarea unei anchete interne pentru a cerceta cine se face vinovat de nepăsarea ce a dus la decesul femeii.

Reprezentanții spitalului contrazic cele întâmplate

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie).

Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, potrivit Hotnews.

Momentan nu se știe cu exactitate ce a provocat decesul pacientei de 70 de ani, iar poliția și medicii vor trebui să aștepte rezultatele necropsiei.

Rudele pacientei decedate spun că tot coșmarul a început când femeia a ajuns la spital, fiind preluată de o ambulanță după ce a cauzat dureri de piept și abdomen. Fiul femeii a declarat că în primele 12 ore nimeni nu a luat vreo măsură de găsire a diagnosticului, timp în care femeia se simțea tot mai rău.

Femeia a așteptat 12 ore să fie dusă la analize

„Au adus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul”, a declarat fiul femeii, Constantin Popa, pentru știrileprotv.ro.

Abia după 12 ore de aşteptare, pacienta a fost dusă pentru a i se face investigații cu un computer tomograf, asta la insistențele fiului. Chiar dacă rezultatele arătau că pacienta avea lichid în cutia toracică, aceasta nu a fost preluată de medici.

„În momentul în care a fost gata, în jurul orei 19:50, şi analiza imagistică, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct, de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-au luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei”, a mai declarat fiul femeii.

Acesta a mai spus că, vreme de 14 ore, pacienta a fost ținută pe un scaun de pe holul secției de Urgențe și, în tot acest timp, singura intervenție a fost a unei asitente, care nu a făcut altceva decât să o palpeze.

„S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe”, adaugă fiul femeii.

În urma decesului femeii, familia acesteia a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, au declarat reprezentanții Poliției Constanța.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×