Un nou caz de nepăsare: o femeie din Constanța a murit așteptând 16 ore pe un scaun la Urgențe. Fiul femeii: „Mi-a murit efectiv în braţe”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 19:18
Un nou caz de nepăsare: o femeie din Constanța a murit așteptând 16 ore pe un scaun la Urgențe. Fiul femeii: „Mi-a murit efectiv în braţe”
Un nou caz de nepăsare: o femeie din Constanța a murit așteptând 16 ore pe un scaun la Urgențe. Fiul femeii: "Mi-a murit efectiv în braţe". Sursa foto: Hepta

Nepăsarea a ucis din nou la Constanța, unde o femeie, în vârstă de 70 de ani, a decedat după ce a așteptat ore întregi pe un scaun la secția de Urgențe a Spitalului Județean. Femeia a murit în brațele fiului său, așteptând să fie consultată de medici.

O femeie din Constanța trebuia preluată de medici în cel mult 60 de minute

O femeie din Constanța, de 70 de ani, a fost lăsată să aștepte 16 ore pe holul secției de Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța, pe un scaun. Fiul femeii spune că medicii nu au băgat-o în seamă pe mama sa o zi și o noapte, în condițiile în care a fost încadrată la sosire ca urgență cod verde, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit preluată de medici în cel mult 60 de minute.

Pacienta din Constanța a ajuns la spital pe 1 februarie, scrie Mediafax, și acuza dureri în zona pieptului și a abdomenului.

După 12 ore femeia a fost dusă pentru a i se face o electrocardiogramă (EKG) și abia dup încă 4 ore a fost mutată pe un pat, decedând după încă o oră, în brațele propriului fiu.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au anunțat declanșarea unei anchete interne pentru a cerceta cine se face vinovat de nepăsarea ce a dus la decesul femeii.

Reprezentanții spitalului contrazic cele întâmplate

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie).

Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, potrivit Hotnews.

Momentan nu se știe cu exactitate ce a provocat decesul pacientei de 70 de ani, iar poliția și medicii vor trebui să aștepte rezultatele necropsiei.

Rudele pacientei decedate spun că tot coșmarul a început când femeia a ajuns la spital, fiind preluată de o ambulanță după ce a cauzat dureri de piept și abdomen. Fiul femeii a declarat că în primele 12 ore nimeni nu a luat vreo măsură de găsire a diagnosticului, timp în care femeia se simțea tot mai rău.

Femeia a așteptat 12 ore să fie dusă la analize

„Au adus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul”, a declarat fiul femeii, Constantin Popa, pentru știrileprotv.ro.

Abia după 12 ore de aşteptare, pacienta a fost dusă pentru a i se face investigații cu un computer tomograf, asta la insistențele fiului. Chiar dacă rezultatele arătau că pacienta avea lichid în cutia toracică, aceasta nu a fost preluată de medici.

„În momentul în care a fost gata, în jurul orei 19:50, şi analiza imagistică, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct, de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-au luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei”, a mai declarat fiul femeii.

Acesta a mai spus că, vreme de 14 ore, pacienta a fost ținută pe un scaun de pe holul secției de Urgențe și, în tot acest timp, singura intervenție a fost a unei asitente, care nu a făcut altceva decât să o palpeze.

„S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe”, adaugă fiul femeii.

În urma decesului femeii, familia acesteia a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, au declarat reprezentanții Poliției Constanța.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×