Un nou caz de coronavirus, confirmat la București. Este vorba despre o femeie ce a intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani. Un alt caz, la Mureș. Bilanțul infecției cu virusul COVID-19 a ajuns la 15

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 17:58
Un nou caz de coronavirus, confirmat la București. Este vorba despre o femeie ce a intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani. Un alt caz, la Mureș. Bilanțul infecției cu virusul COVID-19 a ajuns la 15
Un nou caz de coronavirus, confirmat la București. Sursa foto: Hepta

Grupul de comunicare strategică a anunțat, duminică după-amiază, că încă un caz de coronavirus a fost confirmat la București.

UPDATE, 17:58 Între timp, a fost confirmat cel de-al 15-lea pacient cu coronavirus, o femeie de 70 de ani din județul Mureș. Precizarea vine din partea Grupului de Comunicare Strategică fără detalii în plus.

Un nou caz de coronavirus la București

Reprezentanții MAI transmit că o altă persoană din București a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, fiind vorba despre o femeie ce a fost în contact apropiat cu bărbatul de 49 de ani din Capitală, infectat cu virusul COVID-19.

„Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, Bucureşti. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.). Femeia se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Matei Balş”, au transmis cei de la GCS, într-o informare de presă.

Astfel, femeia din București, confirmată cu noul coronavirus, este apropiată de bărbatul din Capitală, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Roma, Italia pe data de 27 februarie, dintr-o zonă neafectată.

Bucureșteanul a fost cel de-al 12-lea caz confirmat cu virusul COVID-19 de către autoritățile române.

14 persoane infectate cu coronavirus în România

Bărbatul din București s-a prezentat vineri seara la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

Acesta prezenta febră, însă cu simptomatologie care nu intra în definiţia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe şi pentru că persoana călătorise la finalul lunii februarie în Italia a fost luată decizia de a i se recolta probe şi pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz de coronavirus depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus specialiștilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

Horaţiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituţionalizată.

În ţara noastră, situaţia, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare, a mai transmis Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×