Un moldovean s-a supărat pe autorități după ce nu a fost lăsat să-și facă cimitir în curte

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 21:19
Un moldovean s-a supărat pe autorități după ce nu a fost lăsat să-și facă cimitir în curte
Bărbatul vrea să-și facă cimitir în propria curte

Caz mai puțin obișnuit în România. Un moldovean s-a supărat pe autorități după ce nu a fost lăsat să-și facă cimitir în propria curte. Bărbatul, pe numele său Daniel Cîniparu, este liderul comunității musulmane din Rediu, județul Neamț.

Un bărbat se află în război cu autoritățile pentru că nu-l lasă să-și facă cimitir în curte

Pentru că încearcă de trei ani să-și facă un cimitir în grădina din saptele casei și este de fiecare împiedicat de Direcția de Sănătate Publică, bărbatul a recurs la o metodă inedită pentru a-și exprima nemulțumirea față de autorități.  

Vreau să intru în greva foamei în situaţia în care cei de la DSP nu se opresc cu abuzul de putere pe care îl fac. Le-am spus că nu o să le mai prezint acele documente, pentru că nu sunt de competenţa lor. Este un abuz de putere din partea lor, DSP-ul nu verifică problemele primăriei, altfel închidem Primăria. În acest moment, nu vreau să le mai duc niciun document, pentru că ei solicită acte care nu sunt de competenţa lor să le verifice. (…) În 20 de zile ar fi trebuit să-mi elibereze acea notificare de asistenţă de sănătate, nu au făcut-o, adică ei de la bun început au încălcat legea. Mi-au răspuns că mai trebuie ceva. De trei ani încerc să obţin această notificare” , a declarat Daniel Cîniparu, președintele Asociației Românilor Convertiți la Islam.

Caz inedit în România
Caz inedit în România

Moldoveanul vrea să transforme grădina casei în cimitir pentru musulmani

Daniel Cîniparu susține că îndeplineșe toate condițiile necesare și în ciuda acestui fapt, autoritățile refuză în continuare să-l lase să-și transforme curtea în cimitir pentru musulmani. Bărbatul susţine că a depus dosarul la DSP în urmă cu trei ani. În 2018, în luna septembrie, ar fi achitat o taxă de 300 de lei şi tot a primit avizul respectiv.

S-au uitat peste documente şi au spus «domne`, staţi aşa, că nu vă trebuie aviz», deci la a treia depunere mi-au spus că îmi trebuie notificarea de specialitate. Am întrebat ce trebuie să fac şi au spus că nimic. Numai că trebuie plătită o taxă de 200 de lei, nu de 300 de lei. (…) Practic, de fiecare dată au încercat să găsească o variantă să amâne, să amâne. Toate avizele pe care le-am primit de la alte instituţii aveau valabilitate 12 luni. Nu am altă variantă în afară de greva foamei (…) Un scriitor bun cred că ar putea să facă o parodie grozavă sau o comedie grozavă din tot acest lucru” , a mai declarat liderul comunității musulmane din Rediu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×