Autostrada de 1 metru din Moldova nu are autorizație de construcție! Ce spun autoritățile

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
08/03/2019, 14:52
Autostrada de 1 metru din Moldova nu are autorizație de construcție! Ce spun autoritățile GALERIE FOTO
Autostrada de 1 metru din Moldova nu are autorizație de construcție

Ștefan Mandachi, afaceristul din Suceava care a construit simbolic un metru de autostradă, unicul din Moldova, a fost luat în vizor de autoritățile locale. Primarul comunei Bosanci, pe raza căreia a fost construită bucata de autostradă, cea mai cunsocută din România, chiar dacă nimeni nu știe unde este, a spus pentru stirisuceava.net că nu a fost solicitată autorizație de construire.

Autostrada de 1 metru din Moldova nu are autorizație de construcție

Mai mult, liderul a menționat că lucrarea nu a fost făcută pe un teren agricol. Întrebat de existența vreunei solicitări și apoi de obținerea autorizației de construire, primarul Neculai Miron a spus: „Bineînțeles că nu are.” De asemenea, primarul a mai spus și că a aflat despre lucrări chiar în ziua construcției, dar când s-a dus la fața locului, totul era deja terminat, iar toți dispăruseră.

„Ei au venit într-o zi și au făcut tot acolo. Eu m-am deplasat acolo după ce am fost anunțat de cetățeni despre ce autobandă se construiește acolo. Am văzut doar o fâșie de beton și mai erau și niște bare metalice. Dar nu a fost nimeni în măsură să îmi spună ce și cum se construiește acolo”, a declarat primarul.

Autostrada de 1 metru din Moldova nu are autorizație de construcție! Ce spun autoritățile
Primarul comunei Bosanci, pe raza căreia a fost construită bucata de autostradă a declarat că nu a fost solicitat niciun act

Primarul comunei pe raza căreia s-a construit platforma betonată spune că aceasta va fi desființată

Mai târziu, compartimentul de urbanism al Primăriei Bosanci l-a identificat pe proprietarul terenului, care nu poartă numele de Ștefan Mandachi, dar despre care liderul comunei consideră că ar putea fi un apropiat al acestuia.

Autostrada de 1 metru din Moldova nu are autorizație de construcție! Ce spun autoritățile

Bucata de autostradă a fost construită în această iarnă

Miron mai spune și că momentan nu a dispus sancționarea proprietarului ori beneficiarului pentru executarea unei astfel de lucrări, pentru că primarul este ferm convins că platforma betonată va fi desființată după evenimentul de pe 15 martie. Bucata de autostradă a fost construită în această iarnă, pe un teren arabil aflat pe raza comunei Bosanci, la patru kilometri depărtare de ieșirea din Suceava spre Fălticeni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×