Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, reacție despre metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi în Moldova

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 20:45
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, reacție despre metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi în Moldova GALERIE FOTO
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a spus ca il intelege pe romanul care a construit un metru de autostrada

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut prima reacție după ce un om de afaceri a construit primul metru de autostradă din Moldova, în semn de protest față de autorități!

Ministrul Trasporturilor nu va merge să vadă autostrada din Moldova construită de Ștefan Mandachi

Răzvan Cuc a delarat că a văzut articolele scrise despre omul de afaceri Ștefan Mandachi și proiectul său și a spus că îl înțelege și îl motivează să grăbească puțin procedurile.

„Eu înțeleg demersul oricărui român, pentru că, într-adevăr, răbdarea a ajuns la o limită și lucrul acesta nu poate decât să ne impulsioneze și mai mult ca să accelerăm proiectele, să modificăm legislația, să facem proceduri mai simplificate. Înțeleg demersul domnului, antreprenorului din Suceava. Nu am în program să merg să văd metrul de autostradă dar repet, îi înțeleg demersul omului, noi lucrăm conform legislației”.

Razvan Cuc metru de autostrada
Omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit un metru de autostrada, in semn de protest

Cât a costat metrul de autostradă?

Acum însă, după ce a devenit cunoscut la nivel național, după construirea metrului de autostradă, se pare că omul de afaceri Ștefan Mandachi are probleme cu legea, chiar din cauza proiectului mult mediatizat. Autorităţile locale din comuna în care omul de afaceri a construit mini-autostrada spun că este vorba despre o ilegalitate. Mandachi este acuzat că nu avea autorizaţie de construcție şi a schimbat destinaţia unui teren agricol.

Un om de afaceri din Suceava a construit, în mod simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Supărat pe lipsa de inițiativă a autorităților și dezinteresul față de construcția autostrăzilor, Ștefan Mandachi a contractat o firmă de specialitate care a construit un metru de autostradă, între Putna și Voroneț.

Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în doar şapte ore cu o echipă de 17 muncitori. Au fost folosite un excavator cu gheară pe roţi, un excavator tip macara cu şenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, şase lopeţi, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, patru metri cubi de beton, 36 de metri pătraţi de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapeţii de protecţie şosea şi 12 metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susţinerea afişajelor şi indicatoarelor rutiere. Valoarea investiţiei este de aproximativ 4.500 de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×