Un medic din Spania, avertisment pentru tineri: ”Nu sunteți nemuritori”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 08:19
Un medic din Spania, avertisment pentru tineri: ”Nu sunteți nemuritori”
Un medic pneumolog din Spania a lansat un avertisment pentru cei tineri și îi avertizează că noul tip de coronavirus este extrem de periculos indiferent de vârstă

Un medic pneumolog din Spania a lansat un avertisment pentru cei tineri și îi avertizează că noul tip de coronavirus este extrem de periculos indiferent de vârstă.

Un medic din Spania, avertisment pentru tineri

Deși, în general, tinerii au răspuns mult mai bine decât persoanele în vârstă la noul tip de coronovirus, medicul din Spania a tras un semna de alarmă puternic și pentru a fi și mai convingător a postat pe rețelele de socializare două radiografii care arată cum s-au degradat, în doar trei zile, plămânii unui tânăr de 28 de ani.

”Pentru cei care cred că sunt nemuritori şi continuă să iasă în parc fără să acorde atenţie ordinului de a rămâne acasă, radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru coronavirus, arată gravitatea bolii. Plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter.

medic Spania avertisment tineri
Plămânii pacientului din Spania la trei zile diferență

Conform Adevărul, câțiva cercetători şi medici din China, Suedia şi Franţa au studiat mutaţiile suferite de acest nou virus și susţin că unele ţări sunt infectate cu o nouă tulpină. Aceste mutaţii sunt strâns legate de viteza de contaminare şi gradul de severitate al bolii, situaţie care îngreunează procesul de depistare a unui tratament cu aplicabilitate generală, cât şi realizarea unui vaccin.

În Italia şi în Franţa sunt atât virusul original, cât şi mutaţia

Studiul arată că acest tip de coronavirus a suferit până acum 10 mutații, circa două mutaţii lunar, un ritm mult mai încet decât virusul gripal, care suferă între opt şi zece mutaţii pe lună.

Astfel, cele 10 mutaţii au clasificat genomurile virusului în 5 grupe, în funcţie de tulpinile analizate. Aşadar, primele 3 grupuri au proprietăţi comune cu varianta originală, din China, unde, pe 3 martie 2020, au apărut primele două tulpini separate. Totuşi, acestea sunt aproape identice, deci pot fi anihilate prin vaccin.

Apoi, în Brazilia şi în Suedia au predominant contaminări cu mutaţii din grupul 4, în Italia şi în Franţa sunt atât virusul original, cât şi mutaţia, în Elveţia predomină infecţii cu noul coronavirus nemodificat, la fel în Australia şi în Statele Unite ale Americii.

Un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea John Hopkins a arătat că virusul COVID-19 nu suferă mutații rapid, ceea ce este o veste foarte bună. Această descoperire ne dă speranța că atunci când se va găsi un vaccin împotriva acestui temut virus, el ne va proteja pentru o perioadă lungă de timp și nu trebuie găsit un antidot la o perioadă scurtă de timp.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat încă de anul trecut, din luna martie, că o pandemie de gripă cu efecte devastatoare urmează să apară. OMS spunea atunci că ”problema e când, nu dacă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×