Un medic de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București atenționează populația cu privire la răspândirea rapidă a coronavirusului.
Un medic de la Matei Balș atenționează populația
Medicul Andrei Marinescu de la Matei Balș a avertizat populația că poluarea din atmosferă ajută noul tip de coronavirus să se răsspândească mult mai repede.
”Poluarea industrială, dar poluarea în primul rând, a favorizat întodeauana astfel de infecţii şi a facut ca transmiterea să se fac mult mai uşor”, a declarat doctorul de Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș la Antena 3.
”Şi, în general în oraşe, cum e Bucureşti, aţi văzut că transmiterea e mult mai rapidă. Unul dintre motive este şi acesta, şi că rămâne în particulele de praf virusul, şi că persoanele care sunt poluate au mai mult boli cronice respiratorii şi ele vor face forme severe”, a spus Andrei Marinescu.
Poluarea este la cote ridicate în București
Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat sâmbătă, 28 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.452 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 37 de persoane decedate și 139 vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Poluare este în continuare foarte mare în București, în ultimele zile, deși traficul rutier a fost foarte redus după Ordonanța militară 3 în care populația este obligată să stea în case și să iasă doar pentru cazuri urgente.
Conform datelor publicate de Administraţiei Naţionale de Meteorologie, circulaţia aerului a fost intensă deasupra României, în intervalul 22-26 martie, mai ales în regiunile sudice, ceea ce a favorizat transportul de particule aflate în aer sau la suprafaţa solului.
Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a anunțat în urmă cu o săptămână că staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii au înregistrat creșteri ale valorilor PM10 (particule în suspensie).
Întrucât traficul rutier este scăzut în această perioadă, din cauza măsurilor impuse de epidemia de coronavirus, Ministerul Mediului a decis să trimită comisarii de la Garda de Mediu la primăriile de sector, pentru a verifica măsurile de salubrizare a străzilor din București.