Poluare mare în București, în ciuda traficului rutier scăzut. Precizările Ministerului Mediului

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 18:18
Poluare mare în București, în ciuda traficului rutier scăzut. Precizările Ministerului Mediului
Poluare mare în București, în ciuda traficului rutier scăzut. Precizările Ministerului Mediului. Sursa foto: Hepta

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii au înregistrat, marți, creșteri ale valorilor PM10 (particule în suspensie), transmite Ministerul Mediului.

Poluare în București, în ciuda traficului rutier scăzut

În ciuda traficului rutier scăzut din ultima perioadă din București, mai multe stații de monitorizare a aerului înregistrează valori mari de PM10, transmite Ministerul Mediului printr-un comunicat de presă, informează Agerpres.

„A fost transmisă o avertizare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate. În avertizare este specificată inclusiv concluzia analizei specialiştilor noştri, privind cauzele creşterilor concentraţiilor de PM10 respectiv, resuspensia particulelor grosiere de la sol (a prafului), fenomen favorizat de vântul puternic, cu rafale”, arată comunicatul Ministerului Mediului.

Întrucât traficul rutier este scăzut în aceatsă perioadă, din cauza măsurilor impuse de epidemia de coronavirus, Ministerul Mediului a decis să trimită comisarii de la Garda de Mediu la primăriile de sector, pentru a verific măsurile de salubrizare a străzilor din București.

În plus, s-a dispus și verificarea calendarului prevăzut pentru zilele următoare, mai informează Agerpres.

Ce prevede Planul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului

Potrivit Planului de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului, realizat de Primăria Municipiului Bucureşti, salubrizarea eficientă şi la timp a străzilor Capitalei ar putea reduce şansele de creştere a PM 10 cu circa 42%, mai informează Ministerul Mediului.

„Totodată, având în vedere faptul că reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului, care utilizează senzori, nu au înregistrat aceste creşteri semnificative, vom continua şi intensifica demersurile din parteneriatul nostru cu asociaţiile neguvernamentale pentru interconectarea şi calibrarea acestor echipamente în conformitate cu Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului”, mai precizează Ministerul Mediului.

Bucureștenii care vor să verifice calitatea aerului din oraș o pot face prin intermediul site-ului oficial www.calitateaer.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×