Unde se pot trata gratuit urgențele stomatologice în București. Decizia luată de Primăria Capitalei

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 14:41
Unde se pot trata gratuit urgențele stomatologice în București. Decizia luată de Primăria Capitalei
Unde se pot trata gratuit urgențele stomatologice în București. Decizia luată de Primăria Capitalei. Sursa foto: profimediaimages.ro

Una dintre măsurile stipulate în Ordonanța Militară emisă de autorități constă în suspendarea temporară a activităților din cabinetele de medicină dentară. Prin excepție sunt permise intervențiile stomatologice de urgență. Pentru a veni în sprijinul pacienților, un spital din Capitală oferă consultații gratuite pentru urgențe stomatologice

Consultații gratuite pentru urgențe stomatologice la un spital din București

Începând din această săptămână, odată cu intrarea în efect a Ordonanței Militare, pacienții din București vor primi consultații gratuite la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

Decizia este una luată de Primăria Generală a Municipiului București. Consultațiile vor fi gratuite indiferent de vârstă.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a declarat, luni, că pe masa instituției pe care o conduce se află un proiect care se referă la elevii şi studenții, dar şi adulții care au urgențe stomatologice.

”În momentul în care s-au suspendat cursurile, automat s-au închis şi cabinetele şcolare de stomatologie pe care noi le-am înființat în ultimii ani.

Prin Administraţia Spitalelor am gândit un concept, astfel încât să se asigure urgenţele de natură stomatologică, inclusiv pentru persoanele care sunt infectate cu coronavirus, dar au şi urgențe stomatologice”, a afirmat Firea, conform Mediafax.

Tot luni în ședința de consiliu, Firea a precizat că un alt proiect se referă la o masă caldă oferită de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti pentru persoanele vulnerabile din Capitală.

Este vorba despre persoanele nedeplasabile, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale şi cetățenii care nu mai au niciun venit în această perioadă sau oricum aveau minimum pe economie.

Cabinetele stomatologice, afectate de criza Covid-19

În cursul zilei de duminică, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța militară care reglementează modalitatea prin care românii vor mai putea ieși din casă în următoarea perioadă, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus.

În textul Ordonanței se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×