Poluare intensă în București, în ultimele zile, deși traficul rutier a fost foarte redus. Cum explică meteorologii fenomenul

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 12:23
Poluare intensă în București, în ultimele zile, deși traficul rutier a fost foarte redus. Cum explică meteorologii fenomenul
Poluare este în continuare foarte mare în București, în ultimele zile, deși traficul rutier a fost foarte redus după Ordonanța militară 3

Poluare este în continuare foarte mare în București, în ultimele zile, deși traficul rutier a fost foarte redus după Ordonanța militară 3 în care populația este obligată să stea în case și să iasă doar pentru cazuri urgente.

Poluare intensă în București, în ultimele zile, deși traficul rutier a fost foarte redus

Administrația Națională de Meteorologie a avut o explicație pentru poluarea intensă din București, în ultimele zile, deși traficul rutier din Capitală este extrem de redus din cauza stării de urgență decretată în urma pandemiei de coronavirus.

Conform datelor publicate de Administraţiei Naţionale de Meteorologie, preluate de Agerpres, circulaţia aerului a fost intensă deasupra României, în intervalul 22-26 martie, mai ales în regiunile sudice, ceea ce a favorizat transportul de particule aflate în aer sau la suprafaţa solului.

Precizările ANM vin după ce Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţa, joi, pe propria pagină de socializare, că la nivelul Capitalei s-au înregistrat noi creşteri, în aer, ale concentraţiilor de PM10.

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului au înregistrat creșteri ale valorilor PM10

”Circulaţia aerului a fost intensă deasupra României, mai ales în regiunile sudice, ceea ce a favorizat transportul de particule aflate în aer sau la suprafaţa solului. Vântul a bătut din sector estic – nord-estic, cu rafale în general de 55 – 75 km/h”, se arată în comunicatul ANM.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pentru intervalul 22-26 martie au fost emise mesaje de vreme severă pentru cea mai mare parte a ţării, iar în Muntenia şi Dobrogea au fost în vigoare informări şi atenţionări cod galben vizând intensificările de vânt.

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a anunțat în urmă cu trei zile că staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii au înregistrat creșteri ale valorilor PM10 (particule în suspensie).

Întrucât traficul rutier este scăzut în aceatsă perioadă, din cauza măsurilor impuse de epidemia de coronavirus, Ministerul Mediului a decis să trimită comisarii de la Garda de Mediu la primăriile de sector, pentru a verific măsurile de salubrizare a străzilor din București.

În urmă cu trei săptămâni, ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că Primăria Capitalei și primăriile de sector din București au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu 75.000 de lei. Asta fiindcă nu au implementat corect măsurile pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×