Un infractor din Iași dat în urmărire a ajuns preot în California. E căutat în continuare

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 20:54
Un infractor din Iași dat în urmărire a ajuns preot în California. E căutat în continuare GALERIE FOTO
Infractor în Iași, preot în California. A slujit și la o parohie din Teleorman

Un infractor din Iași, condamnat la 10 ani de închisoare pentru înșelăciune după ce a păgubit 73 de pesoane cu suma totală de 6,5 milioane de lei a reușit să devină preot și să slujească la o biserică ortodoxă din California timp de trei ani. După ce enoriașii i-au aflat trecutul infracțional, Iulian Ilie Vasile a dispărut din Statele Unite ale Americii și este căutat de polițiști.

În vârstă de 37 de ani, Iulian Ilie Vasile a reușit să păcălească 73 de persoane, alături de Teodor Coman, poreclit „regele mansardelor.” Alături de alte persoane, cei doi au convins oamenii să le plătească în avans sume de bani care totalizează 6,5 milioane de lei. În schimb, infractorii le-au promis oamenilor că le vor construi mansardele pe care le visează. Numai că oamenii s-au ales doar cu visele, pentru că lucrările nu au mai fost demarate niciodată. În decembrie 2016, Iulian Ilie a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, dar s-a făcut nevăzut.

Ilie Iulian Vasile, dat în urmărire generală
Ilie Iulian Vasile, dat în urmărire generală

Infractor în Iași, preot în California. A slujit și la o parohie din Teleorman

De fapt, infractorul a reușit să fugă din țară la începutul anului 2015. S-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde a fost numit preot în localitatea Palm Springs din California. „Când a venit la noi, a primit 4.000 de dolari din partea parohiei. Îi dădeam lunar 3.000 de dolari salariu, în aceşti bani fiind incluse cheltuielile casei în care stătea, casă care era tot a noastră. Cu toate acestea, preotul era nemulţumit de veniturile pe care le obţinea de la noi”, a povestit un enoriaș pentru ziarul Adevărul.

Iulian Ilie (stânga), alături de Arhiepiscopul Nathanaiel
Iulian Ilie (stânga), alături de Arhiepiscopul Nathanaiel

Bărbatul nu a avut niciodată o relație apropiată cu enoriașii, care și-au ridicat semne de întrebare cu privire la cel care slujește în biserica lor. După 3 ani de slujire în California, preotul infractor a fost de negăsit. „A dispărut peste noapte. Consiliul parohial a primit ordin să facă inventar, să schimbe cheile de la biroul lui de la biserică. Probabil, episcopul a ştiut că-i tâlhar şi voia să se asigure că nu diminuează din averea bisericii”, a mai declarat enoriașul din Palm Springs.

Până să ajungă în Statele Unite ale Americii, preotul infractor a mai slujit și în România, la parohia Crângu din județul Teleorman, unde a primit documentele necesare pentru transferul peste Ocean. Iulian Ilie este dat în urmărire generală și este căutat de polițiști.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×