Un fost membru USR, exclus recent din partid, îl acuză de ipocrizie pe deputatul teolog Iulian Bulai

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 14:21
Un fost membru USR, exclus recent din partid, îl acuză de ipocrizie pe deputatul teolog Iulian Bulai
Iulian Bulai, criticat de fostul membru USR Claudia Postelnicescu pentru postarea de Crăciun *foto: facebook Iulian Bulai

USR a începutul anul foarte bine, cu un procentaj excelent la alegerile europarlamentare, obținut alături de PLUS, pentru ca apoi entuziasmul să se mai diminueze după rezultatul obținut de Dan Barna la prezidențiale.

Tot avântul luat de USR în acest an pare să se fi dus pe apa Sâmbetei după scandalurile excluderilor din interiorul partidului. Mai mult, o postare controversată a deputatului Iulian Bulai, care a vrut să facă o paralelă între nașterea Domnului și copiii dezavantajați din zilele noastre, a atras antipatia numeroșilor internauți.

Claudia Postelnicescu, exclusă din USR, sare la gâtul lui Iulian Bulai

Unul dintre membrii care au fost excluși din USR este fostul purtător de cuvânt al filialei Ilfov, Claudia Postelnicescu. Ea a lucrat cu Bulai la mai multe proiecte legislative și a avut mai multe completări cu privire la problema de imagine pe care a făcut-o deputatul în urma postării cu Fecioara Maria – mama-surogat.

Chiar dacă susține că „oricine are dreptul la o opinie personală”, Postelnicescu laudă capacitatea lui Bulai de a crea controverse pe facebook:

„Problema copiilor abandonați, fără părinți, închiși în instituții și abandonați de stat și societate îl preocupă în mod real și a făcut o conexiune cu asta, mizând pe emoția din aceste zile. Iulian Bulai are un talent neobișnuit de a se urca pe absolut toate momentele emoționante pentru a aduna like-uri și notorietate”

Claudia Postelnicescu îl acuză pe Bulai pentru faptul că a fost ipocrit

Fostul membru USR îl acuză pe Bulai de ipocrizie, întrucât acesta a pus umărul la excluderile care au avut loc din partid la începutul acestei lui:

„Când știi însă că ești un ipocrit și exprimarea opiniilor personale ale altora, critici la adresa ta, le-ai considerat ”hărțuire” și i-ai înfierat ca în CC al PCR din anii 50 în scopul de a-i exclude din USR, ești mai precaut și mai decent în a clama dreptul tău de a te exprima ”liber”, cât timp ceea ce spui aduce grave prejudicii de imagine partidului.”

De asemenea, Postelnicescu a scris de Bulai faptul că are o „capacitate redusă de empatie, imaginație și creativitate, fiind un ins destul de rigid, steril și care judecă cu rigla, alb-negru, nu te arunci la interpretări de parabole biblice care depășesc capacitatea ta de a empatiza și de a înțelege pe un plan superior al cunoașterii un miracol al nașterii”.

Câteva aspecte vreau să punctez în toată isteria cu Iulian Bulai: 1) oricine are dreptul la o opinie personală despre…

Gepostet von Claudia Postelnicescu am Samstag, 28. Dezember 2019

 

Iulian Bulai și-a aruncat comunitatea religioasă din România în cap, printr-o paralelă nefericită cu privire la Nașterea Domnului și condițiile precare în care stau copiii din sistemul de protecție socială:

Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea.  Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.”

Până și Patriarhia Română a avut o reacție pe acest subiect, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu.

Iulian Bulai a revenit cu o nouă postare pe facebook în care și-a cerut iertare pentru cei pe care i-a supărat: „Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident vă cer iertare”, a scris Bulai, la 24 de ore, după postarea originală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×