Interpretează unul dintre cele mai îndrăgite personaje din Las Fierbinți, iar acum se pregătește să cucerească și lumea Hollywood-ului cu noul său proiect cinematografic. Este vorba despre Adrian Văncică, nimeni altul decât actorul care îi dă viață lui Celentano în cunoscutul serial de comedie de la Pro TV. Filmul său, „Cadoul de Crăciun”, a fost inclus pe lista scurtă a propunerilor de nominalizări pentru ediția de anul viitor a premiilor Oscar.
Filmul „Cadoul de Crăciun”, cu Adrian Văncică în rol principal, pe lista scurtă pentru premiile Oscar
Pelicula de scurtmetraj poartă semnătura regizorului Bogdan Mureșanu și ne amintește de sărbătorile din perioada comunistă. Povestea se desfășoară, așadar, în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare a micuțului Marius către Moș Gerilă, personaj cu care Nicolae Ceaușescu l-a înlocuit pe vestitul Moș Crăciun, transformă seara părinților într-un adevărat coșmar.
Filmul se alătură astfel altor nouă scurtmetraje ale căror titluri au fost anunţate de Academia de film americană (AMPAS) pe lista de propuneri reţinute spre nominalizare la premiile Oscar din 2020, informează presa de peste ocean. Această coproducţie România-Spania este scrisă şi regizată de Bogdan Mureşanu, iar la producția sa au mai contribuit Victor Dumitrovici şi Eduardo Moises Escribano Solera, informează Agerpres.
„Cadoul de Crăciun” a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj la EFA 2019
Nu este singura veste bună de care se bucură pelicula ce îl are în rol principal pe Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți. La începutul lunii decembrie, aceasta a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la gala premiilor EFA 2019. Totodată, filmul românesc a fost premiat la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, dar și la Gopo.
Academia Americană a Artelor şi Ştiinţelor Filmului (AMPAS) a început să invite încă din anul 1956 industriile cinematografice din diverse ţări să îşi trimită cele mai bune filme pentru a fi propuse la o nominalizare la categoria “cel mai bun film într-o limbă străină”.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Comitetul de premiere a filmelor străine din cadrul AMPAS supraveghează acest proces şi vizionează toate filmele propuse. Apoi, membrii comitetului stabilesc prin vot cele cinci pelicule nominalizate la premiul Oscar.
România a început să îşi trimită propunerile spre nominalizare la premiul Oscar la categoria “cel mai bun film străin” în 1966. Până în 2019 inclusiv, ţara noastră a trimis 39 de propuneri anuale pentru a fi avute în vedere spre o nominalizare la Oscar. În ciuda istoricului îndelungat, nu am primit nicio nominalizare la premiul Oscar.
Propunerile României pentru o nominalizare la Oscar sunt stabilite de un juriu selectat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Ţara noastră nu a intrat în fiecare an în competiţia propunerilor spre nominalizare la Oscar, absentând timp de şase ani, între 1977 şi 1982.
Mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu au fost alese să reprezinte România de cinci ori începând cu anul 1969, inclusiv o dată după Revoluţia din decembrie 1989. Toate propunerile României la Oscar au fost turnate majoritar în limba română.