Medicii din Italia au dezvăluit cum sunt tratați pacienții infectați cu COVD-19.
Cum sunt tratați pacienții cu coronavirus în Italia
Pe rețelele de socializare din Italia au apărut postări asemănătoare celor din România, legat de cum sunt tratați pacienții cu coronavirus, conform cărora consumul de vitamina C ar preveni îmbolnăvirile de coronavirus, iar acum medicii de acolo infirmă aceste zvonuri. Spre exemplu, Andrea Gori, şeful secţiei de Boli infecţioase din cadrul Policlinicii Milano a declarat că nu există dovezi ştiinţifice în acest sens.
„Dezmint ferm aceste informaţii. Terapiile folosite pentru tratarea bolnavilor de coronavirus sunt standardizate în toate spitalele din Lombardia, pentru că decizia a fost luată în mod coordonat. Iar vitamina C nu este luată în considerare”, spune specialistul din Italia, potrivit Mediafax.
Cu această ocazie, Gori a explicat care este de fapt terapia standard folosită în Italia pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus. „În primul rând, administrăm un antiretroviral, Kaletra, utilizat în trecut pentru tratarea pacienţilor cu HIV, împreună cu hidroxiclorochină, un antireumatic.
Ulterior, în unele cazuri, putem folosi şi Remdesivir, un nou medicament experimental”, a mai adăugat specialistul italian.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Multe mituri, puține adevăruri
În plus, medicul a vorbit și despre alte mituri apărute pe internet, care spun că tratamentele pentru coronavirus includ diverse suplimente alimentare, lămâie sau apă caldă.
Așadar, specialistul infirmă toate aceste „tratamente” și adaugă că nu există confirmări oficiale în acest sens.
„Tratamentele farmacologice utilizate sunt susţinute de studii ştiinţifice sau de date din studiile clinice. Nu există studii cu privire la acidul ascorbic care să certifice efectele sale curative sau preventive în cazul unei infecţii virale”, a mai spus Andrea Gori.
La fel ca mulți alți specialiși, și medicul italian susține că cea mai bună modalitate de prevenție împotriva noului coronavirus o constituie o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat.
„Ceea ce trebuie să facem este să urmăm o alimentaţie sănătoasă şi să adoptăm un stil de viaţă corect din toate punctele de vedere. Doar aşa ne putem întări sistemul imunitar”, a mai spus medicul din Italia.