Mesaj important despre coronavirus de la Ministerul Sănătăţii. „Mesaj pe care trebuie să îl trimiți mai departe”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 16:12
Mesaj important despre coronavirus de la Ministerul Sănătăţii. „Mesaj pe care trebuie să îl trimiți mai departe”
Mesaj important despre coronavirus de la Ministerul Sănătăţii. Sursa foto: digi24.ro

Grupul de Comunicare Strategică al Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne a transmis un mesaj prin care face apel atât la  instituţiile de presă, precum şi la oamenii obişnuiţi să nu mai dea curs ştirilor false despre coronavirus. Şi poliţia s-a sesizat despre acest aspect şi informează că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi.

Mesaj important despre coronavirus de la Ministerul Sănătăţii

Inspectoratul General al Poliției Române s-a autosesizat din oficiu cu privire la dezinformările care apar în spaţiul public cu privire la coronavirus. Poliţia Română avertizează că cei care săvârşesc infracţiunea de “comunicarea de informații false”, vor fi pedepsiţi cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Epidemia de coronavirus ia amploare în România cu fiecare oră care trece, astfel că este însoţită de multe zvonuri false. Acestea nu fac altceva decât să ne ducă în eroare şi să crească nivelul de panică la nivelul întregii populaţii.

Recomandări pentru mediul online

Posted by Ministerul Sănătăţii – România on Thursday, March 12, 2020

Fake news-ul, un fenomen alimentat de intenții ostile ordinii sociale

Ca urmare, Grupul de Comunicare Strategică al Minsiterului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne a transmis un mesaj video. „Acesta este singurul mesaj pe care trebuie să îl trimiți mai departe în această perioadă. Nu crede tot ce primeşti pe reţelele de socializare.

Mai ales acele ştiri care conţin exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste, sau medicamente împotriva coronavirus, greşeli gramaticale, îndemnul de a da mai departe. Informează-te doar din surse oficiale„, informează Grupul de Comunicare Strategică al Minsiterului Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public.

Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate„, mai arată Grupul de Comunicare Strategică al Minsiterului Sănătății.

Oficialii au făcut apel şi la presa din România să nu publice ştiri neverificate din surse sigure. „Facem apel la responsabilitate către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale.

Totodată, facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale„, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×