Un epidemiolog celebru, ce a ajutat la producția filmului „Contagion”, depistat cu coronavirus

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 16:24
Un epidemiolog celebru, ce a ajutat la producția filmului „Contagion”, depistat cu coronavirus
Un epidemiolog celebru, ce a ajutat la producția filmului "Contagion", depistat cu coronavirus. Sursa foto: Hepta

Ian Lipkin, un epidemiolog celebru, cu care regizorul Steven Soderbergh a lucrat la producția filmului „Contagion”, a anunțat că este bolnav de COVID-19.

Epidemiolog celebru, depistat cu coronavirus

Epidemiologul Ian Lipkin este şeful Centrului de imunologie din cadrul Universităţii Columbia, și a transmis că a fost confirmat cu noul coronavirus, anunță Mediafax.

Lipkin a avut un rol major în timpul epidemiei de SARS, colaborând cu organizaţiile din domeniul sănătăţii la vremea răspândirii virusului din 2000-2003.

În plus, epidemiologul a lucrat alături de regizorul Steven Soderbergh la pelicula „Contagion”. Lansat în 2011, filmul spune povestea unui virus apărut în China, ce se răspândește la nivel global, ducând la crearea unui haos în masă, în timp ce epidemiologii încearcă să găsească un vaccin.

De altfel, scenariul la care a contribuit și Lipkin seamănă foarte mult cu situația actuală, când omenirea se confruntă cu o pandemie de coronavirus.

Lipkin avertiza în ianuarie că noul coronavirus va duce la o pandemie

În SUA, țara de origine a epidemiologului, au fost raportate peste 55.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi cel puţin 750 de decese.

„Dacă m-a lovit pe mine, poate lovi pe oricine”, a spus Lipkin, care a refuzat să și spună modul în care s-a infectat cu COVID-19. „Nu contează. Virusul este peste tot în SUA”, a mai spus celebrul epidemiolog.

Cu toate acestea, presa străină scrie că Lipkin a fost în China în luna ianuarie, locul de origine al noului coronavirus.

La acea vreme, Lipkin a avertizat că noul coronavirus va deveni pandemic, potrivit deccanherald.com.

Nu este prima dată când epidemiologul este infectat cu un virus pe care îl studiză. În 2003, specialistul  a contractat SARS, în timp ce se afla la Beijing, în calitate de colaborator al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×