Un donator a fost depistat cu COVID-19 la Centrul de Transfuzii București. 5 persoane au fost izolate

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 15:19
Un donator a fost depistat cu COVID-19 la Centrul de Transfuzii București. 5 persoane au fost izolate
Coronavirus la București, la un donator de sânge. Foto: Hepta.

5 angajați au fost trimiși în izolare la Centrul de Transfuzii București, după ce un donator a fost depistat cu coronavirus.

Coronavirus la Centrul de Transfuzii

Conform șefei Centrului de Transfuzii, Doina Goșa, sângele recoltat de la persoana infectată cu coronavirus a fost aruncat.

Am avut într-adevăr o doamnă care a donat și s-a confirmat pozitivă la un test făcut ulterior la cinci zile de la donare. A fost o persoană care a fost asimptomatică.

Chiar și acum e asimptomatică. Doctorul care l-a consultat, asistentul care i-a înțepat, cel care i-a făcut fișa, cu toții sunt în izolare acum.

Oamenii nu trebuie să se teamă de contaminare, pentru că riscul de contaminare la Centru e scăzut, mult mai mult decât riscul de contaminare pe stradă, în mijloacele de transport în comun.

La fel, e mai scăzut decât la ei acasă în condițiile în care locuiesc cu mai multe persoane care se deplasează fie la serviciu, fie la supermarket”, a explicat Goșa, conform Mediafax.

România, în criză de sânge

România se confruntă în această perioadă cu o criză a rezervelor de sânge. Oamenii se tem să meargă la centrele de transfuzii pentru a dona, astfel că rezervele de sânge sunt limitate și mulți oameni care au nevoie vitală de sânge nu îl primesc.

În aceste condiții, secretarul de stat Raed Arafat a făcut un apel public la români pentru a dona sânge. De altfel, Ordonanța Militară le permite oamenilor să iasă din case dacă au ca scop donarea de sânge.

Situația nu e dramatică doar la București, ci și în marile orașe din provincie. La Cluj-Napoca, de exemplu, pe holurile Centrului Regional de Transfuzie bate vântul și doctorii au făcut un apel disperat la populație ca să doneze, conform Actual de Cluj.

  • 737,204 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×