UPDATE Spitalul din Deva a intrat în carantină. Managerul spitalului a fost suspendat din funcție de către prefect

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 14:25
UPDATE Spitalul din Deva a intrat în carantină. Managerul spitalului  a fost suspendat din funcție de către prefect
Sursă foto: Inquam Photos/ Virgil Simionescu

Spitalul Județean din Deva a fost băgat în carantină cu tot cu personalul medical aflat în interior, informează News.ro. Decizia a fost luată după ce patru medici au fost diagnosticați cu COVID-19.

UPDATE 14.26: Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a suspendat-o pe Daniela Roșca din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Pe fondul administrării defectuoase a situaţiei de la Spitalul Judeţean sunt în curs de închidere 4 secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, o decizie managerială corectă, totul făcându-se la voia întâmplării. Secţia Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare fără ca managerul SJU Deva să ia nicio măsură. Secţia Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID-19, s-a închis. Abia după intervenţia Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara situaţia a fost deblocată”, se arată într-un comunicat al prefecturii.

Managerului i se mai reproșează că nu a comunicat cu celelalte autorități implicate în combaterea epidemiei, precum și faptul că s-au făcut internări ale persoanelor cu alte afecțiuni, deși era evident că există un focar de COVID-19 în spital.

”Cu toate că managerului unităţii sanitare i s-a atras atenţia să pună în aplicare planul convenit cu toti managerii de spitale şi directorii medicali din întreg judeţul Hunedoara, în vederea izolării focarului COVID-19, în cursul zilei de ieri au continuat internările la SJU Deva pentru persoanele care nu aveau simptome COVID-9, suferind de alte afecţiuni şi punând în pericol viaţa acestora”, mai  precizează sursa citată.


Personalul medical, în carantină alături de pacienți

Internările în spital au fost oprite, iar nicio externare nu va avea loc în următoarele 14 zile. În carantină au fost introduși și cadrele medicale aflate în spitale.

Personalul medical pozitivat va fi internat la Secţia de Boli Infecţioase din Deva, iar personalul medical existent va îngriji pacienţii internaţi în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul nu va mai prelua cazuri noi, iar cei internaţi nu vor fi externaţi timp de 14 zile. Practic e principiul ”nimeni nu intră, nimeni nu iese”. În tot acest timp, se va face dezinfecţie în spital”, a declarat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al prefecturii Hunedoara.

Deocamdată, patru medici au fost deja testați pozitiv la coronavirus. Primii doi lucrează la secția de oncologie, iar după diagnosticarea lor s-a închis secția.

Ulterior, au mai fost diagnosticați alți doi medici, printre care și șeful secției  de Interne. Secția ATI  devenise aproape nefuncțională din cauza izolării la domiciliu a altor medici care lucrează acolo.

Probleme au fost și săptămâna trecută, când a fost închisă secția de penumologie pentru dezinfecție. Acolo un pacient a fost depistat cu coronavirus, iar 14 cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×