Ministerul Sănătăţii a publicat o statistică îngrijorătoare: 153 de cadre medicale şi personal auxiliar au coronavirus!

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 16:20
Ministerul Sănătăţii a publicat o statistică îngrijorătoare: 153 de cadre medicale şi personal auxiliar au coronavirus!
Ministerul Sănătăţii a publicat o statistică îngrijorătoare 153 de cadre medicale şi personal auxiliar au coronavirus!

Ministerul Sănătăţii a publicat o statistică îngrijorătoare în ceea ce priveşte cadrele medicale infectate cu coronavirus. Aproximativ 15% din totalul infecţiilor din ţara noastră sunt cadre medicale şi personal auxiliar, informează Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a publicat o statistică îngrijorătoare: 153 de cadre medicale şi personal auxiliar au coronavirus!

Asta înseamnă că din 1029 de cazuri confirmate de infecţii cu virusul COVID-19, numai puţin de 153 dintre ele sunt cadre medicale şi personal auxiliar la nivel naţional, potrivit datelor raportate din teritoriu către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit informărilor date de Ministerul Sănătăţii, 70 dintre cadrele medicale infectate sunt medici, 50 asistente medicale, 15 infirmiere, 1 îngrijitoare şi 17 fac parte din personalul auxiliar.

Suceava are cele mai multe îmbolnăviri în rândul personalului medical: 90 de cazuri!

Cele mai multe cazuri se înregistrează în Suceava, la Spitalul Judeţean unde 90 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, 36 dintre ele sunt la Bucureşti.

În Hunedoara se înregistrează 12 cazuri, în Covasna – 5, în Iaşi – 3, Neamţ – 2, Vrancea – 2 şi Constanţa – 1 cadru medical infectat cu virusul COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a dat demisia joi dimineaţa şi va fi înlocuit de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi cel mai activ om al Ministerului în plină pandemie de coronavirus.

Iohannis  a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru ca nou Ministru al Sănătăţii

Propunerea a fost făcută preşedintelui de premierul României Ludovic Orban: „Îi mulțumesc pentru colaborare domnului Costache. O să îi propun domnului Iohannis ca domnul Nelu Tătaru să fie noul Ministru al Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a luptei împotriva coronavirus.

Astăzi este la Suceava și l-am informat de intenția mea de a-l propune ca Ministru al Sănătății. Urmează să vină la București și să discutăm toate detaliile. Vom întări echipa de la Ministerul Sănătății. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite”, a spus Orban.

Ulterior, preşedintele României a confirmat că a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcţia de Ministru al Sănătăţii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×