Ludovic Orban îl propune pe Nelu Tătaru ca nou Ministru al Sănătății: „Este în prima linie în lupta cu coronavirusul!”. VIDEO

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 10:38
Ludovic Orban îl propune pe Nelu Tătaru ca nou Ministru al Sănătății: „Este în prima linie în lupta cu coronavirusul!”. VIDEO
Ludovic Orban nu are coronavirus. Al doilea test al premierului e tot negativ și acesta va reveni la Palatul Victoria. Credit line: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ludovic Orban a ieșit joi dimineața la noi declarații în plină criză de coronavirus. Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus, cele mai mari șanse să îl înlocuiască avându-le Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, cel care a fost propus de premier. 

Ludovic Orban îl propune pe Nelu Tătaru ca nou Ministru al Sănătății: „L-am informat și urmează să vină la București”

Premierul României a declarat că înțelege demisia Ministrului Sănătății: „Îi mulțumesc pentru colaborare domnului Costache. O să îi propun domnului Iohannis ca domnul Nelu Tătaru să fie noul Ministru al Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a luptei împotriva coronavirus.

Astăzi este la Suceava și l-am informat de intenția mea de a-l propune ca Ministru al Sănătății. Urmează să vină la București și să discutăm toate detaliile.

Vom întări echipa de la Ministerul Sănătății. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite. Creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, respectarea regulilor, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice pentru direcțiile de sănătate la timp, cu promptitudine.

Urmărim obiectivul de creștere al capacității de diagnosticare. Institutul Național de Sănătate Publică în baza recomandărilor de la Comisia Europeană a stabilit prioritățile de diagnosticare.

Vom aplica aceste reguli în conformitate cu regulile la nivel european și internațional. Păstrăm aceeași strategie care este stabilită și gradual, pregătim toate spitatele pentru momentul în care intră în dispozitivul de tratare.

Toți cei din prima linie își fac treaba și au ca obiectiv tratarea celor bolnavi și apărarea sănătății tuturor românilor”, a fost mesajul președintelui Ludovic Orban.

VEZI VIDEO: 

Posted by Stiri Mondene on Thursday, March 26, 2020

906 de cazuri de coronavirus în România

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus din România a ajuns la 906. S-au înregistrat până acum 17 morți în țara noastră din cauza COVID-19 și 86 dintre ei au fost declarați vindecați și externați din spital.

În acest moment, la ATI sunt internați 18 pacienți, din care opt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună. În carantină instituționalizată sunt 6.016 persoane, iar alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×