Un deputat USR îi acuză pe cei din PNL că fac blat cu PSD în Parlament. „Nu putem pune la îndoială aceste jocuri sub masă”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 15:21
Un deputat USR îi acuză pe cei din PNL că fac blat cu PSD în Parlament. „Nu putem pune la îndoială aceste jocuri sub masă”
Un deputat USR îi acuză pe cei din PNL că fac blat cu PSD în Parlament. "Nu putem pune la îndoială aceste jocuri sub masă". Sursa foto: Hepta

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a afirmat vineri că votul din Parlament legat de legea ce prevede eliminarea pensiilor speciale a reprezentat „un blat absolut condamnabil între PSD şi PNL”. Declarația vine în contextul în care și parlamentarii USR au votat pentru eliminarea acestor pensii.

PNL și PSD, acuzați de blat în Parlament

Cristina Iurişniţi a făcut declarația controversată în cadrul unei conferințe de presă ce a vizat modul în care s-a ajuns la votarea legii ce presupune ca mai multe categorii de angajați să rămână fără pensie specială.

„Marţi, a fost votul în Parlament, după nenumărate dezbateri şi un adevărat circ politic, un joc şi un blat absolut condamnabil între PSD şi PNL. Este cazul să reamintesc că nu putem pune la îndoială aceste jocuri sub masă, în spatele uşilor închise. (…)

Se ştia clar că, în formatul actual, legea va fi contestată (la CCR- n.r.), ceea ce ştim deja că s-a întâmplat”, a declarat deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, în cadrul conferinței de presă, scrie Antena 3.

Deputatul Cristina Iurişniţi a mai spus vineri că acordarea de pensii speciale ori alte privilegii pentru anumite categorii vor continua pe viitor, tot cu acordul celor de la PNL și PSD.

USRa votat „pentru”, la fel ca PNL și PSD

„E clar că PSD s-a opus la tot ce a însemnat aducerea în discuţie, în dezbatere şi apoi adoptarea în plen a unui proiect viabil, constituţional, iar PNL a tăcut, pentru că, aşa cum am spus, îi suspectăm de un blat pe faţă în privinţa pensiilor speciale.

Privilegiile şi toate aceste sume exorbitante care creează inechităţi constant, cronic în societatea românească se pare că vor continua cu acceptul celor două mari partide”, a mai spus parlamentarul.

Ceea ce nu a precizat deputatul USR în cadrul conferinței a fost faptul că și partidul din care face parte a votat pentru eliminarea pensiilor speciale, după cum arată un calcul făcut de Ziare.com. Astfel, voturile „pentru” au venit de la PSD (113), PNL (72) USR (23), PMP (10), ALDE (3), Pro Europa (11), minorități (10), neafiliați (5).

Chiar dacă cei din USR au solicitat ca din proiectul legislativ să fie  excluse pensiile magistraților, pentru a fi siguri că legea nu poate fi atacată la CCR, acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că parlamentarii alianței au votat legea în forma inițială.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×