Un cutremur de 3,3 pe scara Richter a zguduit România joi dimineaţă. Este al doilea seism înregistrat în ultimele 24 de ore

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 09:26
Un cutremur de 3,3 pe scara Richter a zguduit România joi dimineaţă. Este al doilea seism înregistrat în ultimele 24 de ore
Cutremur de 3,3 pe Richter, joi dimineaţă

Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs joi dimineaţă în zona seismică Vrancea. Este al doilea cutremur în ultimele 24 de ore după ce miercuri seară un alt cutremur s-a produs în România. Acesta s-a înregistrat tot în Vrancea şi a avut o magnitudine de 4.3 pe scara Richter.

Un cutremur de 3,3 pe scara Richter a zguduit România joi dimineaţă

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, joi dimineaţă, la ora 6:17, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la adânceimea de 119 kilometri.

Seismul s-a produs la 59 de kilometri Nord Est de Ploieşti, la 60 de kilometri Est de Braşov, precum şi la 113 kilometri Nord de Bucureşti.

Un cutremur de 4,3 pe Richter a fost înregistrat miercuri

Miercuri, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 4,3 pe scara Richter. Acesta a avut loc tot în zona seismică Vrancea, ca şi cel înregistrata astăzi. Seismul a avut loc la orele 22:20.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 125 de kilometri. Seismul s-a simţit cel mai bine în comuna Gura Teghii, o localitate cu aproximativ 4.000 de locuitori.

Sesmul de miercuri s-a produs la 55 de Sfântu Gheorghe şi la 127 de kilometri de Bucureşti. În luna martie, în Ţara noastră

În această lună, în România, au avut loc nu mai puţin de 12 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din 2020 s-a înregistrat pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. Sesimul a avut o magnitudine ded 5,2 pe scara Richetr, iar potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs la 121 de kilometri adâncime. Atunci, cutremurul a fost simţit de către locuitorii din Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×