Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere, pentru prima dată! ”Este o criză cum rar am întâlnit”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 09:23
Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere, pentru prima dată! ”Este o criză cum rar am întâlnit”
Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere. Sursa foto: libertatea.ro

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, susține că România nu a fost luată prin surprindere, pentru prima dată! Ministrul se referă la epidemia de coronavirus, declarată recent de Organizația Mondială a Sănătății drept pandemie.

Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere

Victor Costache a declarat că se lucrează la cadrul legislativ pentru a extinde măsurile și la alte zone din Europa care par a fi afectate în acest moment de COVID – 19.

„Știți foarte bine că de două luni lucrăm la acest scenariu și am implementat măsuri cu China, Coreea de Sud și Iran. În momentul când a început criza chinezească s-au instaurat primele centre de carantină în Europa, la noi, în paralel cu izolarea la domiciliu.

Epidemia de coronavirus s-a transformat în pandemie

Astfel avem un număr record de persoane izolate la domiciliu și în carantină. Pentru prima oară România nu a fost luată prin surprindere, deși este o criză cum rar am întâlnit. Este pentru prima dată când au fost luate astfel de măsuri pe teritoriul României”, a spus ministrul Sănătății pentru antena3.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie. Cele mai rele previziuni cu privire la coronavirus se pare că se împlinesc.

Definiția pandemiei arată că este o epidemie răspândită la nivel global și exact acest lucru a fost declarat de către OMS cu privire la epidemia de coronavirus.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

De la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), peste 118.000 de oameni din mai multe de 110 ţări au fost infectaţi. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

În România au fost descoperite până în prezent 49 de cazuri de infectare cu coronavirus, dar 6 dintre pacienți s-au vindecat deja și au fost trimiși acasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×