Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere, pentru prima dată! ”Este o criză cum rar am întâlnit”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
12/03/2020, 09:23
Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere, pentru prima dată! ”Este o criză cum rar am întâlnit”
Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere. Sursa foto: libertatea.ro

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, susține că România nu a fost luată prin surprindere, pentru prima dată! Ministrul se referă la epidemia de coronavirus, declarată recent de Organizația Mondială a Sănătății drept pandemie.

Ministrul Sănătății spune că România nu a fost luată prin surprindere

Victor Costache a declarat că se lucrează la cadrul legislativ pentru a extinde măsurile și la alte zone din Europa care par a fi afectate în acest moment de COVID – 19.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Știți foarte bine că de două luni lucrăm la acest scenariu și am implementat măsuri cu China, Coreea de Sud și Iran. În momentul când a început criza chinezească s-au instaurat primele centre de carantină în Europa, la noi, în paralel cu izolarea la domiciliu.

Epidemia de coronavirus s-a transformat în pandemie

Astfel avem un număr record de persoane izolate la domiciliu și în carantină. Pentru prima oară România nu a fost luată prin surprindere, deși este o criză cum rar am întâlnit. Este pentru prima dată când au fost luate astfel de măsuri pe teritoriul României”, a spus ministrul Sănătății pentru antena3.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie. Cele mai rele previziuni cu privire la coronavirus se pare că se împlinesc.

Definiția pandemiei arată că este o epidemie răspândită la nivel global și exact acest lucru a fost declarat de către OMS cu privire la epidemia de coronavirus.

„Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

De la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), peste 118.000 de oameni din mai multe de 110 ţări au fost infectaţi. Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

În România au fost descoperite până în prezent 49 de cazuri de infectare cu coronavirus, dar 6 dintre pacienți s-au vindecat deja și au fost trimiși acasă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×